Πόσο κοστίζει το νέο Audi e-tron Sportback 

Με αυτονομία έως 446 χιλιόμετρα 

Audi e-tron Sportback τιμή αυτονομία

Η Audi παραμένει σταθερή στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το δεύτερο μοντέλο στη σειρά  μοντέλων e-tron. Το Audi e-tron Sportback είναι ένα δυναμικό SUV coupé που προσφέρει ισχύ που στιγμιαία φτάνει τα 300 kW (402 PS), με αυτονομία έως και 446 χιλιόμετρα (στον κύκλο WLTP) από μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.Το Audi e-tron Sportback σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς καθρέφτες S line και τους εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες επιτυγχάνει εξαιρετική τιμή συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,25 - ακόμα καλύτερη από το αδερφό μοντέλο Audi e-tron, χάρη στο coupé σχήμα του αμαξώματος και το μικρότερο στροβιλισμό του αέρα στο πίσω μέρος, κάτι που τελικά ωφελεί και την κατανάλωση. 


Το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει επιδόσεις, αποδοτικότητα και υπέρτατη ηρεμία. Κάθε άξονας είναι εφοδιασμένος με έναν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται με τριφασικό ρεύμα από τα ηλεκτρονικά ισχύος. Με ισχύ από 265 kW και 561 Nm ροπής, το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιταχύνει 0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Με μετατόπιση του επιλογέα από τη θέση D στη θέση S και με πλήρη πίεση του πεντάλ γκαζιού, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία boost. Εδώ, παράγεται ισχύς 300 kW και ροπή 664 Nm για οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει στο SUV coupé να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Πλανητικά κιβώτια ταχυτήτων δύο σταδίων, με μία σχέση, μεταφέρουν τη ροπή από τους ηλεκτροκινητήρες στους άξονες.

Ένας διακόπτης, τον οποίο ο οδηγός μπορεί να λειτουργήσει με τον αντίχειρα και το δείκτη, χρησιμοποιείται για την επιλογή των ταχυτήτων. Είναι ενσωματωμένος σε έναν κομψό μοχλό που βρίσκεται χαμηλά, πάνω από την κεντρική σήραγγα η οποία χρησιμεύει και ως υποβραχιόνιο. Το δυναμικό σύστημα ελέγχου Audi drive select είναι βασικός εξοπλισμός στο Audi e-tron Sportback και επιτρέπει στο πρόγραμμα οδήγησης να αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας πολλών στοιχείων του κινητήριου συστήματος, μεταξύ επτά οδηγικών προφίλ.

Το σύστημα μπαταριών του Audi e-tron Sportback 55 quattro αποθηκεύει 95 kWh ενέργειας (86,5 kWh ωφέλιμη) και λειτουργεί με ονομαστική τάση 396 Volt. Είναι τοποθετημένο ως ένα ευρύ επίπεδο μπλοκ κάτω από το θάλαμο επιβατών, βιδωμένο σε 35 σημεία. Το σύστημα συσσωρευτών είναι εξαιρετικά άκαμπτο και ανθεκτικό σε συγκρούσεις, χάρη σε ένα συμπαγές προστατευτικό αλουμινένιο πλαίσιο που συγκρατεί τις 36 κυψέλες. Αυτές είναι διατεταγμένες σε δύο επίπεδα, ένα μακρύ κατώτερο «πάτωμα» με 31 κυψέλες και ένα πιο κοντό επάνω πάτωμα με τις υπόλοιπες πέντε. Κάθε κυψέλη περιέχει δώδεκα στοιχεία. Το σύστημα ψύξης βρίσκεται κάτω από το μπλοκ κυψελών. 

Κατά τη διάρκεια επιβράδυνσης μέχρι 0,3 g - που ισχύει για πάνω από το 90% των περιπτώσεων στην καθημερινή οδήγηση - η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται από τους ηλεκτροκινητήρες, κυρίως από τον οπίσθιο, οι οποίοι δρουν ως γεννήτριες σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν φρενάρει από 100 χλμ./ώρα, το Audi e-tron Sportback μπορεί να ανακτήσει το μέγιστο των 300 Nm και 220 kW. Όπως και με το αδελφό μοντέλο του, αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% της ισχύος του και περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής. Συνολικά, το SUV coupé επιτυγχάνει μέχρι και το 30% της αυτονομίας του μέσω της ανάκτησης. 
Η Audi με την ηλεκτρική τετρακίνηση γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του quattro. Αυτή εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και δυναμισμό σε οποιοδήποτε έδαφος. 


Η παραγωγή του Audi e-tron Sportback, στο ουδέτερων εκπομπών CO2 εργοστάσιο στις Βρυξέλλες, όπου κατασκευάζεται και το Audi e-tron, έχει ήδη ξεκινήσει. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται σύντομα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, με την τιμή του μοντέλου στη Γερμανία να ξεκινά από 71.350 ευρώ. Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2020. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top