Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα  επένδυσαν στο νέο Seat Leon

Σας αναλύουμε τα προσόντα του 

Seat Leon 2020 Κινητήρες

Το Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT .Η τέταρτη γενιά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να συνεχίσει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και να το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποδοτικότητα, το δυναμισμό και την ασφάλεια.  Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυ7ρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική. 

Η βάση για την ισχυρή σχεδιαστική γραμμή του οχήματος είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που έδωσε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της σχεδιαστική ομάδας ενώ οι νέες αυξημένες διαστάσεις του, προσδίδουν βελτιωμένη αίσθηση των αναλογιών στη σχεδίαση της νέας γενιάς του μοντέλου.  Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου SEAT Leon βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. 


Το ψυχρό λευκό χρώμα των full LED προβολέων που φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας, προσφέρει απαράμιλλη φωτεινότητα ενώ ενσωματώνει όλες τις σημαντικές οδηγικά λειτουργίες: αυτόματη χαμηλή και μακριά δέσμη φώτων, φώτα ημέρας και δυναμικοί δείκτες πορείας. Οι πλευρικοί καθρέφτες του οχήματος περιλαμβάνουν ενσωματωμένους δείκτες LED και οι εκδόσεις με full LED εξοπλισμό περιλαμβάνουν φώτα καλωσορίσματος με προβολή της λέξης Hola στο έδαφος καθώς ενεργοποιείται το όχημα. Το νέο Leon περιλαμβάνει επίσης δυναμικούς δείκτες πορείας LED που καθιστούν σαφέστερη και επομένως ασφαλέστερη την αλλαγή κατεύθυνσης του οχήματος.  

Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. 
 Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt 90PS και  110PS και μεγαλύτερους κινητήρες 1.5lt 130PS και 150PS). Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 190PS 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. 

Το diesel παραμένει μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και το νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 115PS και 150PS. Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης CNG 1.5lt TGI με ισχύ 130 PS. 

Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων (1.0 TSI 110PS και 1.5 TSΙ 150PS, και τα δύο προσφέρονται αποκλειστικά με DSG). Και καθώς η SEAT επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon περιλαμβάνει επίσης μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204PS και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP). 


Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας. Στην καρδιά του Leon υπάρχει το SEAT Digital Cockpit, το οποίο διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα infotainment. Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10΄΄ προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομίας για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών. 

Το σύστημα Full Link είναι η πύλη της συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τις κινητές συσκευές τους μέσω Android Auto ή ασύρματου Apple CarPlay στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου και να μεταφέρουν το ψηφιακό οικοσύστημα τους στο όχημα με ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο που δεν θα αποσπά την προσοχή των οδηγών από το δρόμο, χρησιμοποιώντας είτε το σύστημα infotainment, τα ενσωματωμένα χειριστήρια στο τιμόνι ή την αναγνώριση φωνής. Και με το προαιρετικό Connenctivity Box με επαγωγική φόρτιση που πληροί τα πρωτόκολλα Qi, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. 

 Η Online Connecitvity Unit με ενσωματωμένη κάρτα SIM σημαίνει ότι το νέο SEAT Leon δεν θα χάσει ποτέ τη σύνδεσή του με τον ψηφιακό κόσμο. Η τεχνολογία σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες infotainment χρησιμοποιούν πληροφορίες πραγματικού χρόνου από το cloud, δίνοντας πρόσθετη διάσταση στο παραδοσιακό σύστημα πλοήγησης. Στο μέλλον θα έχει πρόσβαση στις τελευταίες εφαρμογές infotaniment που θα μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή και το ενσωματωμένο eSIM σημαίνει επίσης ότι το SEAT Leon επωφελείται από την υπηρεσία eCall, η οποία επικοινωνεί απευθείας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση συμβάντος.  Τέλος, η εφαρμογή SEAT Connect μπορεί να μεταφορτωθεί στην έξυπνη συσκευή, παρέχοντας τηλεχειρισμό σε μια πληθώρα λειτουργιών που θα βοηθήσουν να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του οδηγού και να βελτωθεί η ασφάλεια. 

 Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Leon SEAT. Ενσωματώνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του predictive adaptive cruise control, emergency assist και travel assist, ώστε να γίνει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα. Χάρη στο νέο Dynamic Chassis Control του νέου SEAT Leon, η οδήγηση και ο χειρισμός του οχήματος μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού, κάνοντας το όχημα πιο άνετο οδηγικά.  Η τεχνολογία adaptive chassis διαβάζει συνεχώς τις συνθήκες του δρόμου, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες του συστήματος διεύθυνσης, την πέδηση και την επιτάχυνση, προσαρμόζει την ανάρτηση και βελτιστοποιεί την απόσβεση σε κάθε τροχό για να παρέχει άνεση και δυναμική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top