Δείτε πόσα ηλεκτροκίνητα BMW κυκλοφορούν

Στόχος να διπλασιαστούν μέχρι τα τέλη του 2021

BMW  ηλεκτροκίνητα

Η εταιρία είναι ηγέτης της Γερμανικής αγοράς στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2016, ενώ κατέχει κορυφαία θέση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει διατυπώσει σαφείς στόχους για τις προσεχείς πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων: ένα στα τέσσερα από τα οχήματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2021. Ο αριθμός αυτός θα γίνει ένα στα τρία μέχρι το 2025, ενώ μέχρι το 2030 τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων.


Το BMW Group κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο, έχοντας παραδώσει πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής και αποκλειστικής διαδικασίας παράδοσης,  πελάτης παρέλαβε τα κλειδιά της νέας του BMW 330e από τον Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Αγοράς του BMW Group: το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν το 500.000ό ηλεκτροκίνητο όχημα του BMW Group. 


Την επόμενη χρονιά, η BMW X3 θα γίνει το πρώτο όχημα του BMW Group που θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης: αποδοτικά diesel, βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Η μεγαλύτερη αγορά για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3 είναι η Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται και για την παγκόσμια αγορά. Το BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την επαναστατική, 5η γενιά των ιδιαίτερα αποδοτικών, ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW, τα οποία πετυχαίνουν μία νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας. Το μυστικό βρίσκεται στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος κίνησης.

Η τεχνολογική ναυαρχίδα, το BMW iNEXT – που επίσης θα διατίθεται από το 2021 – θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το πλήρως ηλεκτρικό BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής του Dingolfing με τα οχήματα που έχουν θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικούς.

Το 2021 θα ακολουθήσει το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, με ισχυρή συναισθηματική απήχηση. Το BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.


Πριν από λίγο καιρό, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του BMW Group απέκτησε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το MINI Electric. Οι περισσότεροι των 90.000 καταγεγραμμένοι υποψήφιοι πελάτες επιβεβαιώνουν το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top