Για ποιούς λόγους ξεχωρίζουν τα φώτα του νέου Opel Insignia 

Η ανταπόκριση των προβολέων ξεπερνά τα δεδομένα 

Opel Insignia 2020 προβολείς

Η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της Γερμανικής μάρκας θα γιορτάσει την πρεμιέρα της στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, 10-19 Ιανουαρίου, 2020 και υπόσχεται ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση σε συνδυασμό με βελτιωμένη ορατότητα τις νυχτερινές ώρες. Το νέο σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light περιλαμβάνει τώρα 84 στοιχεία LED ανά προβολέα. Οι προβολείς αντιδρούν ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα στους οδηγούς του Insignia, χωρίς να ενοχλούν τους χρήστες των αντίθετα διερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων. Με τη νέα γενιά IntelliLux LED Pixel Light, η ναυαρχίδα της Opel είναι μοναδική στην κατηγορία της. Έτσι για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, διαθέτει συνολικά 168 στοιχεία LED, αντί των 32 της προηγούμενης γενιάς.


Η μεγάλη σκάλα ρυθμίζεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου από δύο μονάδες ελέγχου – μία συνδεδεμένη στην εμπρός κάμερα και μία στον προβολέα. Ο μεγάλος αριθμός συνεχώς αντιδρώντων στοιχείων LED έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή προσαρμογή της φωτεινής δέσμης. Η φωτιζόμενη περιοχή είναι μεγαλύτερη από πριν, ενώ η συσκότιση για τα προπορευόμενα και αντίθετα διερχόμενα οχήματα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.Η εμβέλεια και η κατεύθυνση της δέσμης μεταβάλλεται ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο. Οι λειτουργίες φωτισμού περιλαμβάνουν, από φωτισμό στροφής και δυσμενών καιρικών συνθηκών μέχρι φωτισμό πόλης, επαρχιακών δρόμων και αυτοκινητόδρομου καθώς και βελτιστοποιημένο φωτισμό στάθμευσης.

Ειδικότερα, η Opel έχει βελτιώσει περαιτέρω το φωτισμό αυτοκινητόδρομου στο νέο σύστημα IntelliLux LED®. Στις αριστερές στροφές, η φωτεινή δέσμη έχει μεγαλύτερο μήκος προς τα αριστερά, ώστε ο οδηγός να μπορεί πιο εύκολα να βλέπει τις πινακίδες οδοσήμανσης. Σε στροφή δεξιά στο autobahn mode (λειτουργία φωτισμού αυτοκινητόδρομου), η δέσμη είναι πιο φωτεινή προς τα δεξιά, ώστε να μη θαμπώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.Η ισχύς του νέου συστήματος IntelliLux LED® Pixel Light έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα 84 στοιχεία LED είναι διατεταγμένα σε τρεις σειρές στον πολύ λεπτό προβολέα, μαζί με τη λειτουργία φωτισμού στροφής και μεσαίας σκάλας, καθώς και το χαρακτηριστικό φως ημέρας LED στο κάτω μέρος του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top