Τι σχέση έχουν η Nissan και το... κιμονό

 Η έμπνευση από την Ιαπωνική παράδοση

Nissan Formula E  Nissan LEAF NISMO RC

Το αυτοκίνητο της Nissan για την Formula Ε,  θα φέρει μια νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποδείξει την ισχύ και τις επιδόσεις που απορρέουν από την τεχνολογία των EVς της εταιρείας.  

Ταξί Nissan LEAF διένυσε 354.000 χιλιόμετρα με εργοστασιακή μπαταρία


Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Yokohama, ενόψει της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E. Το κόκκινο, ασπρόμαυρο σχέδιο, εμπνέεται από το Ιαπωνικό ένδυμα κιμονό, ένα παραδοσιακό σύμβολο της μακροζωίας και της καλής τύχης.


Στα ίδια χρώματα θα εμφανίζεται και το Nissan LEAF NISMO RC, το αγωνιστικό όχημα με τους διπλούς ηλεκτροκινητήρες, που βασίζεται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan LEAF. Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, η Nissan κάλεσε τους σχεδόν 40 εσωτερικούς σχεδιαστές της, που εργάζονται σε μεγάλες αγορές της Υφηλίου, να υποβάλουν ιδέες για το νέο σχέδιο. Οι πιλότοι  της Nissan e.dams, Sebastien Buemi και Oliver Rowland, θα επιστρέψουν για την επόμενη σεζόν της Formula E, μετά από ένα ντεμπούτο με πολλά ρεκόρ. 


 Η Nissan έχει αναπτύξει ένα αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο για την έκτη σεζόν, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς  του πρωταθλήματος. Αντικαθιστά το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα που προσέφερε πολλά ρεκόρ για την Nissan e.dams στην πέμπτη σεζόν. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top