Οι κινητήρες της νέας BMW X6 που θα έχει και… φωτιζόμενη μάσκα 

Με  προηγμένη τετρακίνηση

Νέα  BMW X6

Η τρίτη γενιά BMW X6 η οποία  διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά με μία φωτιζόμενη μάσκα BMW συνδυάζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SAV με τη γοητεία ενός coupe. Η προηγμένη τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου συνδυάζεται με πλούτο καινοτομιών υπέρ μιας απαράμιλλα σπορ και ταυτόχρονα πολυτελούς οδηγικής εμπειρίας. Η γκάμα κινητήρων που διατίθεται για τη νέα BMW X6 στο λανσάρισμά της περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο εκδόσεις diesel τελευταίας γενιάς. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η M με νέο βενζινοκινητήρα V8 ο ποίος αποδίδει 530 ίππους. Η BMW X6 M50i πλαισιώνεται από την BMW X6 M50d με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel  400 ίππων  και ένα κουαρτέτο υπερσυμπιεστών. 


Ένας straight-six βενζινοκινητήρας με ισχύ 340 ίππων κινεί την BMW X6 xDrive40i  ενώ η BMW X6 xDrive30d χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel με 195 kW/265 hp. Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP. Το σύστημα εξαγωγής M Sport - στάνταρ και στα δύο M μοντέλα - διατίθεται προαιρετικά για τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW X6 ή ως εξοπλισμός του πακέτου M Sport, και χαρίζει μία μοναδική και έντονα συναισθηματική χροιά ήχου από την εξάτμιση.


Όλα τα νέα μοντέλα BMW X6 διατίθενται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το ευφυές σύστημα τετρακίνησης μεγιστοποιεί την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive κατανέμει και πάλι τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών μεταβαλλόμενα, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις – με τη διαφορά ότι τώρα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται μετάδοση σε όλους τους τροχούς, η κίνηση μπορεί να κατανέμεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς για μείωση της κατανάλωσης.

Το σύστημα xDrive εξακολουθεί να δίνει έμφαση – μεταφέροντας περισσότερη ροπή - στους πίσω τροχούς, κυρίως σε περιπτώσεις δυναμικής οδήγησης. Οι σπορ ικανότητες του αυτοκινήτου ενισχύονται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό Μ στον πίσω άξονα, που διατίθεται στο πλαίσιο της έκδοσης M Sport ή σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο xOffroad.Όπως η προκάτοχός της, η νέα BMW X6 θα παράγεται στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. Το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει το Νοέμβριο του 2019.

Βαγγέλης Γκούμας

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top