Πότε έρχεται το νέο Ford  Focus ST με τα  280 άλογα

Αγωνιστικές επιδόσεις και εμφάνιση

Ford Focus ST

Έτοιμο για το φετινό Goodwood Hillclimb στα χέρια του επτά φορές πρωταθλητή Μ. Βρετανίας, Paul Swift, το νέο Focus ST τροφοδοτείται από ένα βενζινοκινητήρα EcoBoost 2.3L απόδοσης 280 ίππων, που εξασφαλίζει στην πεντάθυρη έκδοση επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε χρόνο 5,7 δλ. Αποδίδοντας μέγιστη ροπή 420 Nm, ο κινητήρας του νέου Focus ST είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερες ρεπρίζ σε σχέση με εκείνες του Focus RS προηγούμενης γενιάς..

TractioN 2017 | Ford Go Faster

Προηγμένες σπορ τεχνολογίες, όπως ο twin-scroll υπερσυμπιεστής, το σύστημα “anti-lag”, το προαιρετικό Launch Control και το σύστημα “rev-match” που συγχρονίζει τις στροφές του κινητήρα με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τις κοντές διαδρομές, έρχονται να υποστηρίξουν για λογαριασμό του νέου Ford Focus ST την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία όλων των εποχών. Η εξέλιξη της ανάρτησης αλλά και των συστημάτων πέδησης και κίνησης φέρει την υπογραφή  την Ford Performance. 

Το νέο Focus ST 2.3L EcoBoost είναι το πρώτο προσθιοκίνητο μοντέλο της Ford με στάνταρ ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, τα οποίο βελτιώνει την ευστάθεια και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές. Το μπλοκέ διαφορικό προσφέρει επίσης ταχύτερη απόκριση τόσο σε επιφάνειες με διαφορετική πρόσφυση, όσο και στις εντολές του οδηγού, ρυθμίζοντας μέσω της κεντρικής μονάδας ελέγχου την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους κινητήριους τροχούς.

Επιλέξιμα προφίλ oδήγησης (Selectable Drive Modes) επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόσει το χαρακτήρα του οχήματός του σύμφωνα με το εκάστοτε οδηγικό σενάριο. Στο προγράμματα αυτά περιλαμβάνεται τόσο το Sport mode, το οποίο ενεργοποιείται από έναν ειδικό διακόπτη που βρίσκεται στο τιμόνι, όσο και το “σκληροπυρηνικό” Track Mode, το οποίο αποτελεί μέρος του προαιρετικού πακέτου Performance Pack. Επίσης, το σύστημα συνεχούς ελέγχου της απόσβεσης της ανάρτησης (Continuously Controlled Damping) – στάνταρ για τις πεντάθυρες εκδόσεις με τον κινητήρα 2.3L EcoBoost – βελτιστοποιεί την απόδοση της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης με τους ανισομεγέθεις βραχίονες, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Το νέο Focus ST διατίθεται από το λανσάρισμά του σε πεντάθυρες και wagon εκδόσεις με τον  βενζινοκινητήρα 2.3L EcoBoost καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue με ισχύ 190 ίππων, σε συνδυασμό με εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια. Οι πεντάθυρες και wagon εκδόσεις του νέου Focus ST 2.3L EcoBoost με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα λανσαριστούν από το φθινόπωρο του 2019. 

Bαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top