Έτσι θα είναι τα μοντέλα της BMW στο μέλλον

Στο επίκεντρο η αυτόνομη οδήγηση  

BMW Vision M NEXT BMW Vision iNEXT

Πώς θα μετακινούμαστε το μέλλον; Το BMW Group Design ήδη προετοιμάζει το έδαφος για την εμπειρία της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης (Sheer Driving Pleasure) στο μέλλον. Οι καινοτόμοι τομείς αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, εξηλεκτρισμού και υπηρεσιών [Autonomous Driving, Connectivity, Electrification & Services (ACES)] ανοίγουν το δρόμο για νέες ευκαιρίες και εμπειρίες – και ταυτόχρονα, προαναγγέλλουν μία επαναστατική αλλαγή στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Η πρώτη BMW X5, που εγκαινίασε την κατηγορία SUV, με το iDrive Controller, που δίνει τα παρών σε όλα σχεδόν τα οχήματα σήμερα με κάποιο τρόπο, και με τα μοντέλα BMW i. Όλα ήταν τα πρώτα στο είδος τους και στιγμάτισαν τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Στο μέλλον, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν αυτόνομη (EASE Mode) ή ενεργή οδήγηση (BOOST Mode). Τα προγράμματα EASE και BOOST αποτελούν τη βάση για τη σχεδίαση όλων των μελλοντικών BMW. Με λίγα λόγια, το concept είναι: “EASE your Life – BOOST your Moment”. Οι εμπειρίες EASE και BOOST αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες του BMW Group Design και αποκαλύπτουν τη φιλοσοφία των μελλοντικών προϊόντων: Σχεδίαση δεν σημαίνει μόνο επιλογή σχημάτων και γραμμών. Το BMW Group Design δημιουργεί εμπειρίες. Το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα “όχημα”. Μπορεί να είναι ένας χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αυτοσυγκέντρωση. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο οδήγησης, με τους πελάτες να βιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά από μία νέα διάσταση. 

Αυτούς τους δύο διαφορετικούς, μελλοντικούς κόσμους εμπειριών ενσαρκώνουν σήμερα δύο πρωτότυπα Vision Οχήματα: το BMW Vision iNEXT, που αποκαλύφθηκε το 2018, και το νέο BMW Vision M NEXT. Το καθένα αντιπροσωπεύει μία πρωτότυπη υλοποίηση των μελλοντικών κόσμων με εμπειρίες μέσω των “EASE” (BMW Vision iNEXT) και “BOOST” (BMW Vision M NEXT). Το EASE επικεντρώνεται στην εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης. Το BOOST, από την άλλη, ενσαρκώνει την απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία. Στην προσεχή προϊοντική γκάμα, το BMW Group Design θα προσφέρει μία ευρεία γκάμα εμπειριών στις οποίες θα συγκλίνουν μελλοντικά οι δύο αυτές εκδόσεις.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top