To … παγωτατζίδικο  της  Nissan  είναι και το πιο …καθαρό

Με μηδενικούς ρύπους 

Nissan e-NV200 παγωτατζίδικο

Η Nissan “έβγαλε” το ICE (ακρωνύμια από το Internal Compustion Engine που σημαίνει κινητήρας εσωτερικής καύσης) από το βαν πώλησης παγωτού, δημιουργώντας  ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, μηδενικών εκπομπών πρωτότυπο όχημα, για την “Clean Air Day” που γιορτάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 20 Ιουνίου.


Το e-NV200 μπορεί να διανύσει έως και 200 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση (σε μικτό κύκλο WLTP). Οι δύο μονάδες της Nissan Energy ROAM, έχουν συνδυασμένη χωρητικότητα αποθήκευσης 1,4kWh και η κάθε μια μπορεί να προσφέρει ισχύ  έως και 1kW. Μπορούν να επαναφορτιστούν είτε από τροφοδοσία 230V (μια πλήρη φόρτιση διαρκεί περίπου μία ώρα), είτε από τη συστοιχία ενός ηλιακού πάνελ που βρίσκεται στην οροφή του φορτηγού (με πλήρη επαναφόρτιση σε 2-4 ώρες). Μέσω ενός φορτιστή V2G (Vehicle-to-Grid), η μπαταρία του e-NV200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας από το εθνικό δίκτυο (ή για παράδειγμα από τις ανανεώσιμες πηγές του ανέμου και του ήλιου) και στη συνέχεια να την επιστρέψει στο δίκτυο όταν την χρειάζεται.


Το παγωτό σερβίρεται από μια θυρίδα που ανοίγει στο πλάι του οχήματος, με το σύστημα πώλησης να βρίσκεται δίπλα από το φορτηγό. Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία εξυπηρέτησης για τον πελάτη, που πλέον δεν στέκεται πιο χαμηλά από το σημείο σερβιρίσματος. Το παγωτό μπορεί να πληρωθεί τόσο με μετρητά, όσο και με κάρτες ανέπαφης συναλλαγής, αλλά και με smartphone μέσω ενός πάνελ "tap-to-pay", τοποθετημένου στην πλευρά του φορτηγού.

Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, η Nissan συνεργάστηκε με την Mackie's of Scotland,  μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής και παγωτού, που  τροφοδοτείται με ενέργεια από  ανανεώσιμες πηγές, όπως ο άνεμος και ο ήλιος. 


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top