Δοκιμάζουμε το νέο Opel Crossland X 1.5 CDTI

Η επιλογή που κρατά ισορροπίες

Opel Crossland  X 1.5 CDTI δοκιμή

Η Opel με το Crossland X έρχεται  να ικανοποιήσει όσους επιζητούν ένα crossover  με τα πλεονεκτήματα ενός πολυμορφικού . Ισορρόπησε  με ιδανικό τρόπο προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές  ένα  όχημα που κάνει για άσφαλτο, για χωματόδρομο, για οικογένεια αλλά και για  όσους αγαπούν την περιπέτεια χωρίς βέβαια να  είναι… πολεμικό όχημα καθώς έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Επιπλέον έχει νέο οικονομικό μοτέρ που καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων , έχει πλούσιο εξοπλισμόάνεησς και ασφάλειας  και τιμή που  σε προσελκύει.i

  
Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση  κρατάει την σχεδιαστική ταυτότητα των υπολοίπων μοντέλων , είναι ψηλότερο και διαθέτει εμφάνιση που σε προδιαθέτει να βγεις εκτός δρόμου. Μιλάμε για  τις χαρακτηριστικές οff road ποδιές  αλουμινίου και τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά όμορφο σχεδιαστικά με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full  led διαθέτει επιπλέον και αυξημένο ύψος από το έδαφος. Το Opel Crossland X «πατάει» στην πλατφόρμα της PSA έχει μήκος 4.212 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ και ύψος 1.605 χλστ.

Περνώντας στο εσωτερικό  διακρίνεις την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής με hi tech στοιχείο την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών όπου προβάλλονται οι πληροφορίες των ηλεκτρονικών συστημάτων και της η συνδεσιμότητα Opel OnStar με Wi-Fi Hotspot και υπηρεσίες ενημέρωσης και βοήθειας.

Το head up display και η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών μαζί με σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, αποτελούν εξοπλισμό που σου κάνουν ιδιαίτερα εύχρηστη την ζωή. 


Όσον αφορά τους χώρους επιβατών είναι άνετοι καθώς υπάρχει η δυνατότητα να σύρεις μπροστά πίσω τα ξεχωριστά καθίσματα κατά 150 χιλιοστά. Έτσι ανάλογα την επιλογή έχεις στον χώρο των αποσκευών διαθέσιμα από 410 έως 520 λίτρα.

Η πλήρης αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβάζει την τιμή στα  1.255 λίτρα συν το πλεονέκτημα της επίπεδης φόρτωσης. Φυσικά ο αριθμός των χώρων για τα μικροαντικείμενα δικαιολογούν τον πολυμορφικό του χαρακτήρα.


Στην «καρδιά» του Opel Crosland X είναι ο νέος υπερτροφοδτούμενος πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων  καλύπτει τις νέες αυστηηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP  καθώς υπάρχει παγίδα NOx, φίλτρο DPF, AdBlue, σύστημα SCR με την  κυλινδροκεφαλή και τον  στροφαλοθάλαμο να είναι κατασκευασμένοι με κράμα αλουμινίου. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail λειτουργεί με πίεση 2.000 bar, με το καύσιμο να ψεκάζεται στους θαλάμους καύσης μέσω μπεκ οκτώ οπών.

Το μοτέρ αποδίδει  ισχύ 120 ίππους  στις 3750 σ.α.λ. με την ροπή στρέψης να είναι 300 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο με τις 6 σχέσεις έχει την σωστή κλιμάκωση για κίνηση εντός και εκτός των τειχών της πόλης ενώ  στην χειροκίνητη λειτουργία σου δίνει την αίσθηση συμμετοχής που επιθυμείς για να ανεβοκατεβάζεις τις σχέσεις με τους δικούς σου ρυθμούς ικανοποιώντας τις όποιες οδηγικές ανησυχίες πετυχαίνεις καλές επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11, 7 δευτερόλεπτα με την βελόνα του ταχύμετρου να αγγίζει τα 180χλμ./ώρα τελική  ταχύτητα .Εκπομπές ρύπων 105 γρμ. CO2

Στον δρόμο παρά το αυξημένο ύψος οι κλίσεις του αμαξώματος  είναι μειωμένες οι οποίες γίνονται μεγαλύτερες μόνο αν αποφασίσετε να οδηγήσετε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι η ρύθμιση των αναρτήσεων είναι προσανατολισμένη προς την άνεση των επιβατών. Η πλειάδα συστημάτων όπως είναι μεταξύ άλλων η αποφυγή σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα , η ειδοποίηση παρέκκλισης λωρίδας , η ειδοποίηση για πλαϊνό τυφλό σημείο προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια σε οδηγό και επιβάτες. Σε τελική ανάλυση το Opel Crossland  X 1.5 CDTI είναι ένα ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο ,ποιοτικό ασφαλές όμορφο με εξοπλισμό που ικανοποιεί τους νέους .Η τιμή για την βασική έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό είναι στα 20700 ευρώ ενώ για την πλουσιότατη έκδοση της δοκιμής μας που τα έχει όλα χρειάζεστε 24400 ευρώ. Η τιμή για την βενζινοκίνητη έκδοση των 1,2 λίτρων είναι στα 16650 ευρώ.

 Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top