Οι εκδόσεις και οι τιμές του νέου VW T-Cross στην Ελλάδα

Με πλουσιότατο  εξοπλισμό από την βασική έκδοση 

VW T-Cross

Στην Χαλκίδα έγινε η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου VW T-Cross στους δημοσιογράφους ειδικού τύπου και το star,gr ήταν εκεί. Δοκιμάσαμε για λίγο το νέο μοντέλο  στην έκδοση με τον χιλιάρη κινητήρα με τα 95 άλογα και μπορούμε να πούμε ότι το νέο μοντέλο θα κάνει καριέρα στην Ελλάδα, ειδικά με την τιμή της βασικής έκδοσης που διαθέτει εξοπλισμό που δεν συναντάς σε άλλο μοντέλο της κατηγορίας.

Αποτελείi το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα που περιλαμβάνει το T-Roc ,Tiguan ,Touareg .Ο  ξεχωριστός χαρακτήρας του νέου SUV.τονίζεται από το μήκος το οποίο ελάχιστα μικρότερο των 4,11 μέτρων, ενώ είναι μεγαλύτερο κατά 55 χιλιοστά σε σχέση με το Polo. Η μεταξύ τους διαφορά είναι περισσότερο εμφανής σε ότι αφορά το ύψος των δύο μοντέλων, καθώς αυτό του T-Cross φτάνει τα 1.584 χιλιοστά όταν το Polo δεν ξεπερνά τα 1.446 χιλιοστά. Το μεταξόνιο των 2.551 χιλιοστών είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με το εξωτερικό μήκος - κάτι που αυξάνει το χώρο στο εσωτερικό και εξασφαλίζει αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης είναι χαρακτηριστική για ένα SUV

Έτσι μέχρι και πέντε άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιαίτερη άνεση. Ταυτόχρονα το μικρό SUV έχει χώρο αποσκευών από 347 έως 417 λίτρα, ανάλογα με τη διαμόρφωση των πίσω καθισμάτων. Επίσης το T-Cross μπορεί να μετατραπεί πολύ γρήγορα στο αντίστοιχο ενός μικρού βαν. Αν διπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος και το T-Cross φορτωθεί μέχρι την οροφή τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.243 λίτρα, τιμή κορυφαία για αυτήν την κατηγορία των SUV.Έτσι μέχρι και πέντε άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιαίτερη άνεση. Ταυτόχρονα το μικρό SUV έχει χώρο αποσκευών από 347 έως 417 λίτρα, ανάλογα με τη διαμόρφωση των πίσω καθισμάτων. Επίσης το T-Cross μπορεί να μετατραπεί πολύ γρήγορα στο αντίστοιχο ενός μικρού βαν. 


Σε κανένα πάντως  ανταγωνιστικό μοντέλο δεν υπάρχει στην βασική έκδοση Life τόσο πλούσιο εξοπλισμό. Δείτε μεταξύ άλλων τι έχει: 16άρες ζάντες αλουμινίου, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, σύστημα αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων, σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων και σύστημα διατήρησης λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας και blind assist , μαύρες ράγες οροφής.

Υπάρχει και η πλουσιότερη Style με επιπλέον 17άρες ζάντες αλουμινίου , σπορ καθίσματα, δερμάτινο  τιμόνι με «αυτάκια» για τις αλλαγές ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο.


Και οι δύο εκδόσεις του T-Cross διαθέτουν σύστημα πολυμέσων Composition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών με Car-Net "App-Connect" και προβολή-χειρισμό smartphone μέσω πρωτοκόλλων MirrorLink, Google Android Auto και Apple CarPlay. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει και η επαγωγική φόρτιση του κινητού.


H γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει  τον 1.0 TSI σε δύο  εκδόσεις  με 95 και με 115 ίππους. Ο χιλιάρης με τα  95 άλογα διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, Η έκδοση των 115 ίππων προσφέρεται με  χειροκίνητο 6άρι είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Στους diesel υπάρχει ο  1.6 TDI με  95 ίππους ο οποίος  συνδυάζεται με χειροκίνητο 5άρι ή αυτόματο DSG.

Στα χιλιόμετρα που το οδηγήσαμε είδαμε ότι το T-Cross με τον κινητήρα 1.0 TSI με τα 95 άλογα στις 5500 σ.α.λ. με  το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με τις 5 σχέσεις. Το τρικύλινδρο μοτέρ έίναι ήσυχο και ο χαρακτηριστικός ήχος τουακούγεται μόνο αν το πιέσεις. Η  μέγιστη ροπή των   175 Nm εμφανίζεται σε κλίμακα  από τις 2.000 έως τις 3.500 σ.α.λ. Διακρίνεται τόσο για την ελαστικότητα όσο και για την οικονομική του λειτουργία. Επιταχύνει το T-Cross σε 11,5 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα και έχει τελική 180 χλμ./ώρα.

Οι τιμές του T-Cross για την έκδοση  1.0 TSI 95 PS Life με το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ξεκινούν από τα 17.400ευρώ  και φτάνουν τα 21.800 ευρώ  για την έκδοση 1.0 TSI DSG Style των 115 ίππων. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τα 20.250 ευρώ και  και φτάνουν μέχρι  τα 24.650 ευρώ.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top