Πόσο δυνατό και οικονομικό είναι το Ford Tourneo Custom 

Με νέα συστήματα συνδεσιμότητας 

Ford Tourneo Custom

Το αναβαθμισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Ford Tourneo Custom λανσάρει τώρα ισχυρότερους και οικονομικότερους κινητήρες 2.0L EcoBlue diesel, καινοτόμα, νέα κινητήρια σύνολα EcoBlue Hybrid, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το σύστημα Active Park Assist, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα του 2019.Με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και 6% για μειωμένο λειτουργικό κόστος, ο προηγμένος κινητήρας 2.0L EcoBlue της Ford θα προσφέρεται ως μία νέα έκδοση με ισχύ 185 ίππων και ροπή 415 Nm, εξασφαλίζοντας ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη ελκτική ισχύ, όταν το όχημα μεταφέρει εννέα επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ο κινητήρας πετυχαίνει βελτίωση απόδοσης έως 6%  σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), ενώ συμμορφώνεται με τα τελευταία, αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6. Επιπλέον της νέας έκδοσης των 185 ίππων, ο κινητήρας 2.0L EcoBlue διατίθεται επίσης σε εκδόσεις με ισχύ 130 και 105 ίππων.


Το αναβαθμισμένο Tourneo Custom θα είναι επίσης το πρώτο όχημα στην κατηγορία του που θα προσφέρει ήπια υβριδική τεχνολογία των 48 volt με σκοπό την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου - στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, όσο και για τους διαχειριστές στόλων. Η νέα έκδοση EcoBlue Hybrid εκτιμάται ότι θα επιτυγχάνει πρόσθετη μείωση της κατανάλωσης κατά 3%, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, με περαιτέρω οφέλη σε συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, στην οποία οι στάσεις/εκκινήσεις είναι πολλές και διαρκείς. 
Το ενσωματωμένο modem FordPass Connect μετατρέπει το Tourneo Custom σε Wi-Fi hotspot επιτρέποντας τη σύνδεση έως και 10 συσκευών, ενώ οι προηγμένες, νέες τεχνολογίες βοηθούν τους οδηγούς να παρκάρουν και να ρυμουλκούν ή ακόμα και να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την επιβολή προστίμων λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στις αρχές του 2018 –με νέα premium και κομψή σχεδίαση εμπρός τμήματος– η Ford πούλησε 17.100 οχήματα Tourneo Custom κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 28% συγκριτικά με το 2017. 


Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top