Όλα τα μυστικά των ασθενοφόρων Nissan NV300

Κατασκευασμένο από ειδικά υλικά 

Nissan NV300 ασθενοφόρα

Στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV300, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του  οδηγού με επενδεδυμένο (και από τις δύο πλευρές) πολυεστέρα. Στο πάνω μέρος του διαχωριστικού τοιχώματος υπάρχει γυάλινο συρταρωτό παράθυρο ασφαλείας, χωρισμένο στα δύο. Τα υλικά διασκευής – διαμόρφωσης του θαλάμου ασθενούς (επένδυση οροφής, δαπέδου, τοιχωμάτων κ.λπ.) είναι κατάλληλα για πλύσιμο, απολύμανση, αλλά και ανθεκτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η στήριξη του εξοπλισμού επί των πολυεστερικών τοιχωμάτων, εξασφαλίζεται με την ύπαρξη κατάλληλων μεταλλικών αντικρισμάτων ή νευρώσεων στο εσωτερικό μέρος του τοιχώματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μηχανική αντοχή και η ακεραιότητά του.


Μεταξύ της εσωτερικής διασκευής του θαλάμου ασθενούς α και του εξωτερικού περιβλήματος, υπάρχει μονωτικό υλικό υψηλής ποιότητος, πετροβάμβακας τύπου RF 100-0 και RF 10060-0, ο οποίος εξασφαλίζει :
- Θερμική μόνωση με συντελεστή μικρότερο από 2 Kcal ανά τετραγωνικό μέτρο, ανά ώρα και βαθμό Κελσίου(m2,h,°C).
- Ηχητική μόνωση στο εσωτερικό του θαλάμου ασθενούς σύμφωνα με την οδηγία CEN, ΕΝ 1789:2010.
Το δάπεδο του θαλάμου ασθενούς είναι επενδυμένο εσωτερικά με κατάλληλο υλικό πάχους 16 mm και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό εποξειδικό υλικό μεγάλης αντοχής, που μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί. Τα τζάμια του θαλάμου έχουν χρώμα γαλακτόχρουν και μέχρι ύψους του 2/3 αυτών με αυτοκόλλητο, που περιορίζει την ορατότητα στο εσωτερικό.

Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς, σε κατάλληλες θέσεις, είναι τοποθετημένα δύο (2) συστήματα που παρέχουν την δυνατότητα ανάρτησης δύο (2) φιαλών χορήγησης υγρών από 250 - 1.000 ml, ανά δύο φιάλες εκατέρωθεν. Τα συστήματα ανάρτησης έχουν μηχανισμό σταθεροποίησης ώστε να εμποδίζονται οι εκκρεμοειδείς κινήσεις και ταλαντώσεις, κατά την κίνηση του ασθενοφόρου. 
Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς και σε κατάλληλες θέσεις έχει τοποθετηθεί επιμήκης χειρολαβή (μπάρα στήριξης) σε κατάλληλα διαμορφωμένη θέση.


Πρόσφατα το πρότυπο θεραπευτήριο Metropolitan, ενέταξε στον στόλο του δύο ασθενοφόρα NV300, τα οποία και διασκεύασε η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, τηρώντας στο ακέραιο τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τέτοιου είδους οχήματα. Τα συγκεκριμένα οχήματα, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τους φορείς υπηρεσιών υγείας, καθώς με την ευελιξία τους, τον εργονομικό σχεδιασμό τους, αλλά και τις ανέσεις που προσφέρουν για τον οδηγό και το ιατρικό προσωπικό, δύναται να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της μεταφοράς ασθενών.  Συνοδευόμενα από εγγύηση πέντε ετών  ή 160 χιλιάδων χιλιόμετρων, τα ΝV300 διαθέτουν τα “διαπιστευτήρια” για  να αντεπεξέλθουν και στις σκληρές απαιτήσεις του ασθενοφόρου. 


Βαγγέλης Γκούμας

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top