Η επετειακή έκδοση MINI 60 Years

Ποιους κινητήρες «φοράει» και ποια είναι τα εξτρά του

MINI 60 Years

Ένα ‘αρχέτυπο’ μοντέλο που επαναπροσδιορίζεται συνεχώς είναι το MINI, 60 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικές αρετές, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου. 
Υιοθετώντας την κλασική απόχρωση των Βρετανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η έκδοση MINI 60 Years δηλώνει απερίφραστα τις σπορ προθέσεις της μάρκας, που ξεκίνησαν από νωρίς και διατηρήθηκαν ζωντανές μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Η απόχρωση British Racing Green IV, αποτυπώνει άριστα το χαρακτήρα και την καταγωγή του πολυτελούς μικρού μοντέλου.

Οι εξωτερικές αποχρώσεις Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic και MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic διατίθενται ως εναλλακτικές προτάσεις. Η εξωτερική απόχρωση συνδυάζεται με βαφή Pepper White ή Black για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών. Λωρίδες στο καπό με ειδική επετειακή σχεδίαση και αποκλειστικές, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17” 60 Years Spoke ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση.

Το εντυπωσιακό λογότυπο 60 Years κοσμεί όχι μόνο την αριστερή λωρίδα του καπό αλλά και τις πλαϊνές υποδοχές των φλας και στα μαρσπιέ στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκεται και σε αποκλειστικά διακοσμητικά, στα εμπρός προσκέφαλα και στο τιμόνι. Η επετειακή σχεδίαση αποτυπώνεται και στην προβολή του λογοτύπου LED που γίνεται ορατό με το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού.

Ο στάνταρ εξοπλισμός των μοντέλων edition περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι με σπορ δερμάτινα MINI Yours Leather Lounge 60 Years και αποκλειστική απόχρωση Dark Maroon.

Σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού 60 Years Chili, οι επετειακές εκδόσεις περιλαμβάνουν προβολείς LED, φώτα ομίχλης LED, λευκά φλας και πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, το πακέτο φωτισμού εσωτερικού, ενώ τα MINI Driving Modes και MINI Excitement Package ολοκληρώνονται με φωτισμό περιβάλλοντος. Τέλος, υπάρχει υπολογιστής ταξιδιού, αυτόματο σύστημα κλιματισμού (A/C), αισθητήρας βροχής και πακέτο αποθηκευτικών χώρων. Δύο βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με ισχύ από 100 kW/136 hp έως 141 kW/192 hp προσφέρονται με την έκδοση MINI 60 Years.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top