Έτσι θα είναι το νέο sedan της Nissan

Με απόδοση 483 ίππους θα βλέπουν την …σκόνη του

Nissan IMs ηλεκτρικό sedan

Ενώ είναι πιο κοντά σε ένα sedan από ότι σε ένα crossover, οι επαναστατικές αναλογίες του πρωτότυπου IMs,  δημιουργούν μια νέα κατηγορία αυτοκινήτου.  Την ταυτότητα του οχήματος, “ορίζει” ξεκάθαρα η ηλεκτροκίνηση, με την μπαταρία να βρίσκεται κάτω από το πάτωμα και έτσι να ανυψώνει την καμπίνα. Το κινητήριο σύνολο του IMs, αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (μπροστά και πίσω) και από μια μπαταρία 115kWh ταχείας φόρτισης, αποδίδοντας  483 ίππους (360 kW) και ροπή στρέψης 800 Nm, γεγονός που εξασφαλίζει στο πρωτότυπο μοντέλο ότι  όχι μόνο θα μπορεί να συγκριθεί με  τα σύγχρονα σπορ sedans,  αλλά ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα βλέπουν την… σκόνη του ! Με δυνατότητα ταξιδιού για  611 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, το IMs κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο αυτονομίας,   με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα.


Το κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί ένα υψηλής απόδοσης σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, με αποτέλεσμα την ιδανική κατανομή του βάρους εμπρός και πίσω, την  εξαιρετική πρόσφυση και  την υποδειγματική κατευθυντικότητα,  σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Χάρη σε μια προηγμένη αερανάρτηση,  που προσαρμόζεται στις  διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, το  ΙΜs παρέχει μια αξεπέραστη άνεση κατά την κύλιση, ακόμα και σε στροφές.

Ο διευρυμένος εσωτερικός χώρος, είναι  αποτέλεσμα του μεγάλου μεταξονίου, ενώ διαθέτει μια μοναδική αρχιτεκτονική θέσεων επιβαινόντων, τύπου  "2 + 1 + 2", με περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα και ένα  πίσω κάθισμα που προσφέρει είτε τρία καθίσματα ή,  όταν διπλωθούν τα λεπτά πίσω εξωτερικά καθίσματα , ένα επιβλητικό, κορυφαίας ταξιδιωτικής άνεσης "Premier Seat", στο  κέντρο πίσω.
Μεγάλο ατού για το IMs, αποτελεί η μοναδική του ικανότητα να συνδεθεί με τον εικονικό κόσμο, την οποία η Nissan αποκαλεί Invisible-to-Visible ή I2V. Το I2V αναφέρεται σε μια τρισδιάστατη απεικόνιση, όπου ο πραγματικός κόσμος συγκλίνει με τον εικονικό κόσμο. Το I2V είναι μια  πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη Nissan και  βοηθά τους επιβάτες να δουν τι μπορεί να είναι "αόρατο", προσθέτοντας εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό στην εμπειρία οδήγησης και μετακίνησης με το αυτοκίνητο.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top