Eλάτε να δούμε γιατί το Nissan Micra είναι... μεγάλο

Αρέσει και παρέχει

Nissan Micra

Οι Ιάπωνες κατάφεραν με το νέο Micra να βάλουν τα γυαλιά στους ανταγωνιστές  τους αλλά ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό. Αφουγκράστηκαν τις ανάγκες του αγοραστικού  κοινού και αντικατέστησαν την προηγούμενη αδιάφορη σχεδιαστική γενιά Micra με ένα εντυπωσιακό μοντέλο τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνει το Micra …Mega. H  100 % Ευρωπαϊκή καταγωγή με την εξέλιξη του στο ινστιτούτο Cranfield της Βρετανίας. Αεροδυναμική σχεδίαση με τον συντελεστή οπισθελκούσας Cd να μην  ξεπερνά το 0,29 τιμή που είναι στην κορυφή της κατηγορίας. Εκτός , εντός ομορφιά και ξεχωριστή ποιότητα .


Οι κινητήρες προϊόντα συνεργασίας με την Renault   και  Mercedes. Ο «ήσυχος»  υπερτροφοδοτούμενος diesel κινητήρας άμεσου ψεκασμού  common rail 1,5 diesel των 90 ίππων στις 4000 σ.α.λ.με  22,4 κιλά στις 2000 σ.α.λ. είναι ιδιαίτερα ελαστικός στις χαμηλές στροφές ενώ το 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έχει σωστή κλιμάκωση. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12 δευτερόλεπτα  ενώ για να πούμε την αλήθεια θα θέλαμε να είχαμε μηχανικό κιβώτιο με 6 σχέσεις. Ή οικονομία του χαρακτηριστική και με μαλακό το δεξί πόδι την κατεβάζεις στα 5 λίτρα να 100 χλμ.

Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης  0,9 λίτρων με την ροπή 15,1κιλών /2.250 σ.α.λ. ) Το Micra με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων  πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 175 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση περίπου στα 5 λίτρα /100 χλμ.O χιλιάρης 1.0L  αποδίδει 71 άλογα στις 6.300 σ.α.λ. με την ροπή των 95 Nm να εμφανίζεται στις 3.500 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 15,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 160χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση κάτω από τα 6 λίτρα ανά 100 χλμ.όλοι οι κινητήρες καλύπτον τις νέες αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.Στα συν η ασφαλής οδική συμπεριφορά και τα δυνατά φρένα με την ασφάλεια πέντε αστέρων.

Ο εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας (Intelligent Lane Intervention), το σύστημα προειδοποίησης μέσω των καθρεφτών για τα επερχόμενα οχήματα , το σύστημα προειδοποίησης αποφυγής σύγκρουσης και το σύστημα Intelligent Around View Monitor.

Μιλάμε για το  περιφερειακό σύστημα παρακολούθησης μέσω της έγχρωμης κάμερας του περιβάλλοντος χώρου στην κεντρική οθόνη σε γωνία 360 μοιρών. Το εξαιρετικό ηχοσύστημα  υψηλής πιστότητας BOSE Personal, με τα  6 ηχεία περιμετρικής απόδοσης με  τα δύο να βρίσκονται στο προσκέφαλο του οδηγού μετατρέοπντας το αυτοκίνητο σε …μέγαρο μουσικής.

Η συνδεσιμότητα με το το σύστημα CarPlay της Aplle . Επιτρέπει την σύνδεση του κινητού σου iPhone  με το σύστημα πολυμέσων προβάλλοντας στην  οθόνη του τις ίδιες λειτουργίες. Προσφέρει την δυνατότητα φωνητικού ελέγχου , πλοήγησης με χάρτες της Apple  και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Φυσικά υπάρχει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, A/C, έξι αερόσακους, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες.Και το θέμα των τιμών που ξεκινούν από 12690 ευρώ που συνοδεύονται  από ποιότητα κατασκευής την  αξιοπιστία  της φίρμας και την εγγύηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας.


Βαγγέλης Γκούμας 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top