Ποιες δεσμεύσεις εκπλήρωσε ο όμιλος της Fiat

Ποια ήταν η προσφορά των εργαζομένων

Ποιες δεσμεύσεις εκπλήρωσε ο όμιλος της Fiat

Η  έκθεση βιωσιμότητας της FCA του 2017, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους τα πιο σημαντικά  κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά επιτεύγματα σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ομίλου.

Το 2017, διέθεσε 4,7 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα συνεχίζει να μειώνει  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της. Τα τελευταία επτά χρόνια μείωσαν τις εκπομπές CO2 κατά 33%, τη χρήση νερού κατά 37% και τα απόβλητα που παράγονται κατά 58% ανά όχημα που κατασκευάζεται στις μονάδες συναρμολόγησης  μαζικής παραγωγής και σφράγισης.

 Το εργατικό της  δυναμικό συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες και το 2017 συγκέντρωσε πάνω από 2,8 εκατομμύρια προτάσεις από τους υπαλλήλους  της  για πιθανές βελτιώσεις σε προϊόντα και  διαδικασίες. Επίσης, οι τραυματισμοί εν ώρα εργασίας στα εργοστάσια  ανά τον κόσμο μειώθηκαν για 11η συνεχή χρονιά.

Η FCA ενίσχυσε τη συνεργασία της με την Waymo, την αυτοκινητοβιομηχανία Self-Driving της Google, ενσωματώνοντας  την  τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων στα υβριδικά minivans της Chrysler Pacifica και υποστηρίζοντας  την προώθηση της πρώτης εταιρείας παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στον κόσμο  χωρίς οδηγό.

Η FCA υποστήριξε τις κοινότητες όπου ζουν  και εργάζονταν σε διαθέτοντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε όλο τον κόσμο το 2017. Οι εργαζόμενοι προσέφεραν εθελοντικά περισσότερες από 240.000 ώρες σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top