Δείτε πως τα πήγε το νέο Dacia Duster στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Πήρε τρία αστέρια

Δείτε πως τα πήγε το νέο Dacia Duster στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Το ολοκαίνουργιο Dacia Duster το οποίο  έκανε παγκόσμια  παρουσίαση στην Ελλάδα,  υπεβλήθη στις νέες και πιο σκληρές δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Όσον αφορά την  προστασία των ενήλικων επιβατών βαθμολογήθηκε  με 71%., Η προστασία τους  σε πλάγια σύγκρουση, ακόμη και σε στύλο, ήταν καλή για όλα τα μέρη του σώματος, εκτός από το στήθος όπου ήταν απλώς επαρκής.

Στην προστασία των ανήλικων με 66% και όσον αφορά την προστασία των πεζών πήρε 56%. Όμως σε χαμηλά επίπεδα στο 37%, κινήθηκε η βαθμολογία του στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας.  Όσον αφορά  τις τιμές   επιβράδυνσης για τον οδηγό στην πλήρως μετωπική σύγκρουση (100% επικάλυψη) ήταν πολύ υψηλές, όπως και αυτές για τον αυχένα όλων των επιβατών σε οπίσθια σύγκρουση. Συνολικά βαθμολογήθηκε με τρία αστέρια.

To νέο μοντέλο της Dacia εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους με την απόδοση ,την οικονομία και την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής του που δεν έχει να ζηλέψει σε σχέση με πιο ακριβούς ανταγωνιστές του. Φορά τα γνωστά κινητήρια σύνολα  diesel 1.5 dCi σε εκδόσεις 90 και 110 ίππους  υπερτροφοδοτούμενο  βενζίνης 1.2 TCe  με  125 ίππους  και τον  βασικό ατμοσφαιρικό 1.6 SCe 115 PS που πρόκειται να διατεθεί  και σε έκδοση υγραερίου LPG. Τα κινητήρια σύνολα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ ο ντίζελ των 110 ίππων  μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Η κίνηση μεταδίδεται μπροστά , αλλά όλα τα μοντέλα εκτός από την έκδοση  dCi 90 διατίθεται και με το γνωστό σύστημα αυτόματης τετρακίνησης. Σε διαδρομές κτός ασφάλτου, η απόσταση από το έδαφος είναι 210 mm και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αποχώρησης είναι αντίστοιχα 30, 21 και 34 μοίρες για το προσθιοκίνητο μοντέλο (33 για το τετρακίνητο).

Όσο για τον εξοπλισμό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι πλουσιότερος και μεταξύ άλλων διαθέτει Hill Start Assist για τις ανηφόρες και Hill Descent ΊΝΑΙ Control για τις κατηφόρες, ηλεκτρονική πυξίδα, γωνιόμετρο για τις κλίσεις του αμαξώματος ,αυτόματο κλιματισμό και  εξωτερικές κάμερες που καλύπτουν περιμετρικά το αυτοκίνητο.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top