Ποιος είναι ο 16χρονος Τσίγκας που υπέγραψε συμβόλαιο με τη Στουτγκάρδη

Τον εκθείασε και ο Γερμανικός Τύπος

Ο Τσίγκας  υπέγραψε συμβόλαιο  με τη Στουτγκάρδη

Ο  Ματθαίος Τσίγκας μπορεί να είναι μόνο 16 ετών  κατάφερε όμως να κλείσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Στουτγκάρδη. 

Ο 16χρονος στράικερ που είχε πάει στη Γερμανία από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2022, είναι από χθες και με τη «βούλα» επαγγελματίας, με την εξέλιξη να ανακοινώνεται από το επίσημο site της Στουτγκάρδης. 

«Η VfB δέσμευσε τον Έλληνα επιθετικό της U17 με συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Ο 16χρονος μετακινήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο Bad Cannstatt (σ.σ. προάστιο της Στουτγκάρδης στο οποίο βρίσκεται η έδρα της ομάδας) έχει παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν στο πρωτάθλημα B-Junior Bundesliga, έχει ξεκινήσει βασικός στους 16 από τους 17 αγώνες και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ. Ο Ματθαίος Τσίγκας θα συνεχίσει να κυνηγάει το γκολ με τη φανέλας της Στουργκάρδης στο μέλλον. Ματθαίο, ανυπομονούμε για τα επόμενα χρόνια!» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Ματθαίος Τσίγκας είναι πρώτος σκόρερ όλων της κατηγορίας με 15 γκολ σε 16 αγώνες και οδηγεί τη Στουτγκάρδη από επιτυχία σε επιτυχία. 

Ο Ματθαίος έχει 8 αδέρφια και επί πέντε χρόνια  ταξίδευε από την Ερέτρια  στην Παιανία.

Το καλοκαίρι του 2022 αποχαιρέτησε τους «πράσινους» καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στο αίτημα του παίκτη για παροχή καταλύματος στο Κορωπί, ώστε να αποφεύγει την καθημερινή (σωματική και... οικονομική) ταλαιπωρία. Επόμενος προορισμός του ήταν η Στουτγκάρδη και κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει τη ραγδαία εξέλιξη που θα παρουσίαζε τους επόμενους μήνες.

Ο Τσίγκας βελτιώθηκε σε χρόνο ντε-τε και εξελίχθηκε σε έναν σέντερ φορ υψηλών προδιαγραφών για την ηλικία του. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του και η μόνιμη επαφή που απέκτησε με τα αντίπαλα δίχτυα, προκάλεσαν το αναμενόμενο ενδιαφέρον από τα μεγάλα μανατζερικά γραφεία της Γερμανίας και ακολούθησε η συνεργασία με τον agent Κέβι Κουράνι, παλαίμαχο σέντερ φορ της Στουτγκάρδης, της Σάλκε και της εθνικής Γερμανίας, ο οποίος θα τον εκπροσωπήσει όταν έλθει η στιγμή της υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Αρκετά σύντομα, δηλαδή! 

Ο Ματθαίος έχει  κληθεί στην εθνική Ελλάδας Κ17 με την οποία έπαιξε δύο φιλικά τον Σεπτέμβριο πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ. Είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στις επιλογές για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει το Μάρτιο, όμως δεδομένο είναι με βάση το ρεπορτάζ, ότι για τον παίκτη έχει κινητοποιηθεί και η γερμανική ομοσπονδία. Η τελική φάση του EURO U17 θα γίνει στη Γερμανία, η εθνική της ομάδα έχει προκριθεί χωρίς αγώνες, άρα έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της για να δοκιμάσει ό,τι καλύτερο «κυκλοφορεί» σε αυτές τις ηλικίες. 

Το πρωτάθλημα Bundesliga Κ17 χωρίζεται σε τρεις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Ο Τσίγκας με τα 15 γκολ (και 5 ασίστ)  είναι πρώτος και στους τρεις. Μάλιστα έχει πετύχει ακόμα ένα γκολ το οποίο από λάθος της στατιστικής έχει χρεωθεί σε άλλον παίκτη και χάνει την αναλογία «1 γκολ ανά αγώνα». Μικρό το κακό! Άλλωστε, με βάση το χρόνο συμμετοχής του (1.190 λεπτά) σκοράρει κάθε 79 λεπτά!

Πρόσφατα ο γερμανικός Τύπος ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, εντάσσοντάς τον στον κύκλο των «τοπ σκόρερ» της Στουτγκάρδης. Σε σχετικό άρθρο της η εξειδικευμένη ιστοσελίδα σε θέματα του συλλόγου «VFB-exklusiv» έγραψε «Δεν είναι μόνο ο  Σερού Γκιρασί» αναφέροντας ότι εκτός από τον Γάλλο δεύτερο σκόρερ της (μεγάλης) Bundesliga, η Στουτγκάρδη κατά την εφετινή σεζόν αναδεικνύει κι άλλους χαρισματικούς σκόρερ και συγκεκριμένα:

- Τον Ντέγιαν Γκάλιεν που είναι πρώτος σκόρερ στην Γ΄ κατηγορία με τη Β΄ ομάδα της Στουτγκάρδης
- Τον Ματθαίο Τσίγκα, πρώτο στη Bundesliga Κ17
- και την Γιάνα Μποσλάιν, πρώτη στο πρωτάθλημα γυναικών 4ης κατηγορίας (Oberliga Baden-Württemberg)
Το αξιοπερίεργο είναι ότι τόσο ο Γκιρασί (δεύτερος πίσω από τον Χάρι Κέιν), όσο και οι Τσίγκας, Γκάλιεν έχουν σημειώσει από 15 γκολ! Η Κ17 της Στουτγκάρδης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Άιντραχτ, ενώ στην τελική φάση προκρίνεται μόνο η πρώτη. Απομένουν δέκα αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top