Πεπ Γκουαρντιόλα: «Για τη βία φταίει η κοινωνία και όχι το ποδόσφαιρο»

«Ο μισός πλανήτης πεθαίνει από την πείνα και ο άλλος μισός από χοληστερίνη»

Για τη βία στον αθλητισμό, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή μίλησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πέπ Γκουαρντιόλα, λίγο πριν τον χθεσινό τελικό του Super Cup που διεξήχθη στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. 

Ο τεχνικός της Σίτι ήταν αποστομωτικός, μιλώντας στην Cosmote TV, υποστηρίζοντας πως η βία είναι φαινόμενο που έχει τις ρίζες του στην κοινωνία. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Γνωστοί στις αρχές 6 από τους Κροάτες χούλιγκαν

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου», είπε για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. 

«Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση», τόνισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και συνέχισε χωρίς να μασάει τα λόγια του:

Οπαδική Βία: Τι ισχύει για τους συνδέσμους των ομάδων στην Ευρώπη

«Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top