UEFA: Τιμώρησε με αποκλεισμό ενός έτους και βαρύ πρόστιμο τη Γιουβέντους

Είναι πολλά τα λεφτά για τη «Βέκια σινιόρα»

Γιουβέντους

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της UEFA για παραβάσεις της Γιουβέντους στο Financial Fair Play. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε τη «Βέκια σινιόρα» με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη και πρόστιμο 20.000.000 ευρώ

Καμπάνα για Γιουβέντους: Μείον 10 βαθμοί στο πρωτάθλημα!

Τα 10.000.000 ευρώ υπόκεινται σε αναστολή και θα ισχύσουν μόνο σε περίπτωση υπέρβασης στους επόμενους προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι «Μπιανκονέρι» είχαν επαφές με την UEFA κι ήρθαν σε συμβιβασμό ώστε να αποκλειστούν για μια σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να αποφύγουν περαιτέρω τιμωρίες.

Τη θέση της Γιουβέντους στα πλέι οφ του Conference League θα πάρει η 8η της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και περσινή φιναλίστ του τελικού (ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ), Φιορεντίνα.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν /Φωτογραφία AP Photo/Armando Franca

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23, το Πρώτο Τμήμα της CFCB, υπό την προεδρία του Sunil Gulati, ξεκίνησε έρευνες κατά της Juventus (ITA) και της Chelsea FC (ENG) για πιθανές παραβάσεις των κανονισμών της UEFA για την αδειοδότηση συλλόγων και το Financial Fair Play.

Το Πρώτο Κλιμάκιο της CFCB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Juventus (ITA) παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και παραβίασε τη συμφωνία διακανονισμού που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2022.

Ως εκ τούτου, το Πρώτο Τμήμα της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε:

- Να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη διοργάνωση συλλόγων ανδρών της UEFA 2023/24 και

- Να επιβάλει στον σύλλογο πρόσθετη οικονομική συνεισφορά, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 10 εκατ. ευρώ είναι υπό όρους και θα επιβληθούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις, όπως ορίζονται στο παράρτημα Ζ των κανονισμών της UEFA για την αδειοδότηση των συλλόγων και την οικονομική βιωσιμότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top