Ολυμπιακοί Αγώνες: Λευκορωσίδα σπρίντερ ζήτησε πολιτικό άσυλο

Επέκρινε δημοσίως την προπονητική της ομάδα

H στιγμή που η Τσιμανούσκαϊα φτάνει στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο- βίντεο ΑΡ

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα ζήτησε πολιτικό άσυλο, μετά την άρνησή της να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Λευκορωσία, αφού μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή της από Λευκορώσους αθλητικούς παράγοντες στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Oλυμπιακοί Αγώνες: Το σπριντ της Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα στις 30/7/21 στο Τόκιο

Oλυμπιακοί Αγώνες: Το σπριντ της Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα στις 30/7/21 στο Τόκιο

Η σπρίντερ πήγε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, μετέδωσε το Reuters. Μέλος της λευκορωσικής κοινότητας στην Ιαπωνία που βρίσκεται σε επαφή με την Τσιμανούσκαϊα δήλωσε ότι η Λευκορωσίδα αθλήτρια ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη Βαρσοβία.

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επισήμως ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με το περιστατικό. Η Λευκορωσίδα σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, η οποία προσπάθησε να την απομακρύνει από την Ιαπωνία. Η αθλήτρια επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της, ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και απευθύνθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα στις 30/7/21 στο Τόκιο

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα στις 30/7/21 στο Τόκιο

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα κατέθεσε αίτηση για ανθρωπιστική βίζα στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο και σχεδιάζει να αναχωρήσει για την Πολωνία τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε στο Reuters ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρσιν Πριντάς. «Σύμφωνα με την απόφασή της.., σχεδιάζει να έρθει στην Πολωνία τις προσεχείς ημέρες», εξήγησε ο πολωνός αξιωματούχος.

Την πρόθεσή της αυτή επιβεβαίωσε από την Ουκρανία και ο σύζυγός της Αρσένι Ζντάνεβιτς. «Βρίσκομαι σε ουκρανικό έδαφος και σχεδιάζω να πάω να βρω τη γυναίκα μου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύζυγός της, ο οποίος πέρασε στην Ουκρανία φοβούμενος ότι λόγω της «διένεξης» της αθλήτριας  με τις λευκορωσικές αρχές, ο ίδιος «δε θα ήταν ασφαλής στην Λευκορωσία». 

Μια ομάδα ακτιβιστών που την υποστήριζαν είπε ότι πιστεύει ότι η ζωή της κινδυνεύει στη Λευκορωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top