Αθλητές που παραδέχτηκαν πως αντιμετώπισαν θέματα ψυχικής υγείας

Κάποιοι εγκατέλειψαν ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πανδημία προκάλεσε σε όλους μας αρνητικά συναισθήματα και πολλοί celebrities και αθλητές μίλησαν ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν προκειμένου να δώσουν «κουράγιο» στον κόσμο. 

Oλυμπιακοί Αγώνες: Προπονητής έδωσε χαστούκια σε αθλήτρια

Naomi Osaka 

Η αρχή έγινε όταν η κορυφαία τενίστρια Naomi Osaka αποχώρησε από τουρνουά τένις για λόγους ψυχικής υγείας.

Και άλλη μία αθλήτρια αυτή τη φορά της ενόργανης γυμναστικής η Simone Biles η οποία αποσύρθηκε από τον τελικό του ομαδικού τηςΕνόργανης γυμναστικής επειδή δεν αισθανόταν καλά ψυχολογικά.

«Έτρεμα και μετά βίας μπορούσα να κοιμηθώ. Ποτέ δεν έχω ξανανιώσει έτσι πριν από αγώνα και προσπάθησα να βγω εκεί έξω και να το διασκεδάσω. Η προθέρμανση πήγε λίγο καλύτερα, αλλά όταν βγήκα σκέφτηκα “Όχι, δεν έχω την ψυχική κατάσταση, πρέπει απλά να αφήσω τα κορίτσια να το κάνουν και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου”» είχε αποκαλύψει η αθλήτρια. 

Liz Cambage 

Η Liz Cambage αποφάσισε να μη συμμετέχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αθλήτρια του μπάσκετ πάθαινε κρίσεις πανικού και δε μπορούσε να ελέγξει το άγχος της.

Michael Phelps

Αντιμέτωπος με την κατάθλιψη είχε έρθει το 2018 ο κορυφαίος κολυμβητής Michael Phelps. Παρότι έπαιρνε διακρίσεις και μετάλλια πάλευε με την αγχώδη διαταραχή όμως το έκρυβε καλά.

Gracie Gold

H χάλκινη Ολυμπιονίκης, Gracie Gold το 2017 είχε ανακοινώσει πως είχε κατάθλιψη αλλά και διατροφικές διαταραχές.

 

Laurie Ηerdandez

H Oλυμπιονίκης της καλλιτεχνικής γυμναστικής έχει παραδεχτεί πως έχει αντιμετωπίσει κατάθλιψη και άλλες διατροφικές διαταραχές. Μάλιστα εξαιτίας αυτού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Αly Raisman

Oι δύο φορές ολυμπιονίκης της γυμναστικής άρχισε να έχει προβλήματα ψυχικής υγείας από την περίοδο που ήταν ακόμα πολύ μικρή.

 

Κevin Love

O μπασκετμπολίστας του NBA το 2018 είχε γράψει ένα άρθρο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Όλα ξεκίνησαν από μία κρίση πανικού που έπαθε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τους Cleverland Cavaliers.  Όπως τόνισε είναι καλό οι γονείς να αντιλαμβάνονται γρήγορα αν κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top