Πρόστιμο σε αθλήτριες της Νορβηγίας γιατί αρνήθηκαν να βάλουν μπικίνι

Τα κορίτσια της ομάδας μπιτς χάντμπολ κατέβηκαν στον αγώνα με σορτς

ομάδα γυναικών Νορβηγία

Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για «ακατάλληλη ενδυμασία», αφού παραβίασαν όπως αναφέρεται τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σορτάκια και όχι με μπικίνι όπως προβλέπεται. Όμως η εμφάνισή τους με τα σορτσάκια-κολάν αντί για μπικίνι, έφερε πρόστιμο 150 ευρώ στην καθεμιά.

«Η πειθαρχική επιτροπή στο Beach Handball EURO 2021 ασχολήθηκε με μια περίπτωση ακατάλληλης ένδυσης. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Ισπανίας, η ομάδα της Νορβηγίας έπαιξε με σορτς που δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του IHF Beach Handball», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ (NHF) από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο για τις παίκτριες της, αλλά τόνισε παράλληλα ότι θα αγωνιστεί για να αλλάξει τους κανόνες που θεωρούνται σεξιστικοί.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα κορίτσια που είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ. Υψώνουν τη φωνή τους και μας λένε “αρκετά”. Στεκόμαστε δίπλα σας και σας υποστηρίζουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τους διεθνείς κανονισμούς για την ενδυμασία, έτσι ώστε οι παίκτριες να μπορούν να παίζουν με ρούχα που είναι άνετα γι αυτές», επισημαίνεται.

Από την πλευρά της ομάδας της Νορβηγίας αναφέρθηκε πως αυτή η απόφαση ήταν αυθόρμητη για τις αθλήτριες επειδή αισθάνθηκαν ότι «απειλούνται από τέτοιους κανονισμούς», επισημαίνοντας μάλιστα ότι πολλές φορές έχουν αισθανθεί άβολα στον αγωνιστικό χώρο όταν φορούν τα μικροσκοπικά μπικίνι, ιδίως τις δύσκολες μέρες του μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top