Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ματαιωθούν

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό»

«Βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο έριξε ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Τοσίρο Μούτο, ο οποίος αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ματαίωσής τους λόγω κορωνοϊού.

Oλυμπιακοί Αγώνες: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Αγώνων, ο Μούτο απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων».

«Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ολυμπιακό Χωριό έχει φτάσει τα 71. Την ίδια στιγμή, δύο ακόμα χορηγοί ανακοίνωσαν ότι δε θα στείλουν τους αντιπροσώπους τους στην Τελετή Έναρξης, εξαιτίας της τοπικής έξαρσης της πανδημίας.

Πορεία διαμαρτυρίας στην Ιαπωνία κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Πλήθη κατοίκων του Κιότο βγήκαν στους δρόμους τη Δευτέρα για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην υγεία των πολιτών της από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Eίναι οριστικό: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι διαδηλωτές μετέφεραν διάφορες σημαίες ενώ πραγματοποίησαν πορεία τραγουδώντας συνθήματα στους δρόμους. Ένας διαδηλωτής ο Tatsuya Naka είπε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας COVID-19 της Ιαπωνίας μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση των μεταλλάξεων στη χώρα.

Ο Ken Tajikawa, ένας άλλος διαδηλωτής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Suga μιλά μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προσπαθούν να προστατεύσουν τις ζωές και τα προς το ζην, και συνεχίζουν να παραβιάζουν το σύνταγμα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να παραδώσω το μήνυμα συμμόρφωσης με το σύνταγμα στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top