Τόκιο: Οι γιατροί ζητούν ακύρωση των Αγώνων!

Τι ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

Δυο μήνες απομένουν για  την τελετή ένταξης των Ολυμπιακών   Αγώνων, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνική κυβέρνηση είναι πολλά.

.Μετά την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών,  για πρώτη φορά πήραν θέση και οι… γιατροί που ζήτησαν ευθέως την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ενωση Ιατρών του Τόκιο που έχει εγγεγραμμένους 6.000 ιατρούς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων “έχουν τα κρεβάτια γεμάτα και δεν έχουν σχεδόν καμία περισσευούμενη θέση” εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων. 

Oλυμπιακοί Αγώνες: Γιατί δε θα συμμετέχει η Βόρεια Κορέα

“Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες”, δήλωσε η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα και συμπλήρωσαν:

«Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων “η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη”, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, αλλά ο αριθμός των βαριών λοιμώξεων έφτασε σε ρεκόρ 1,235, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top