Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα προς του «16»

Επικράτησε της Αϊντχόφεν με 4-2

Σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη με 4-2 και έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα ο Μπουχαλάκης άνοιξε το σκορ  με εξαιρετική κεφαλιά μετά από ασίστ του Βαλμπουενά από εκτέλεση φάουλ.

Οι Ολλανδοί αντέδρασαν γρήγορα παρά την ψυχρολουσία και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με αρκετή δόση τύχης στο 14’. Η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Παπασταθόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Σα, μετά το σουτ του Ζάχαβι.

Μαρτίνς: «Θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή για Εμβιλά»

Στο 37’ ο Εμβιλά με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 για τους ερυθρόλευκους και στο 40’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν ξανά, με τον Ζάχαβι να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Σα να αδυνατεί να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οποιος πίστευε ότι στο πρώτο ημίχρονο τα είχε δει όλα, έκανε πολύ απλά λάθος. Στις καθυστερήσεις, ο Ελ Αραμπί  έκλεψε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής από τον Μπάουμγκαρτλ και αφού άδειασε με θαυμάσια τρίπλα τον Εμβογκό, «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Λίγο μετά ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα γκολ του στο ημίχρονο, αλλά ο Καμαρά επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στν αφύλαχτο Ελ Αραμπί.Ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά άλλο ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Μασούρας έκανε το 4-2 στο 83’.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει ότι το προβάδισμα των δύο τερμάτων είναι σημαντικό για την πρόκριση, αλλά τα δύο εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι Ολλανδοί ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας της ρεβάνς που θα γίνει σε μια εβδομάδα.

Σκόρερ: 9' Μπουχαλάκης, 37' Εμβιλά, 45'+2' Αραμπί, 83' Μασούρας - 14', 39' Ζάχαβι

Ολυμπιακός:  (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Μπα, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά (80' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (80' Χασάν), Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Αραμπί (74' Φορτούνης).

Αϊντφόφεν: (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάγκλι (38' λ. τρ. Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70' Φέρτεσεν), Τόμας (85' Γκουτιέρες), Ροσάριο, Γκέτσε (70' Ζούνιορ), Ζάχαβι (85' Φαν Γκίνγκελ), Μάλεν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top