Ισοπαλία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: 1- 1 στην Τούμπα

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το αήττητο

ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Το δοκάρι του Τζόλη στις καθυστερήσεις

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν στο σημερινό ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός που αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1. Με γκολ των δυο εντρικών τους αμυντικών Ινγκασον και Μπα, το παιχνίδι  της Τούμπας είχε υψηλή ποιότητα στην επανάληψη και δυνατές μονομαχίες.
Το πάθος και το πείσμα δεν έλειψαν στο παιχνίδι που είχε και κάποια ποιότητα από το ταλέντο των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος αλλά ήταν πολύ καλύτερο στο δεύτερο.  Ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος επιζητούσε  μόνο στη νίκη αφού στόχος του ήταν να μειώσει την απόσταση από την κορυφή ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς άγχος αρκούνταν  και στην ισοπαλία που του εξασφάλιζε την διαφορά των +10 βαθμών από τον αντίπαλο του και ταυτόχρονα διατηρούσε το αήττητο στην τρέχουσα σεζόν.


Μόλις στο 2' ο Μουργκ βρέθηκε με την  μπάλα απέναντι στην εστία του Σα αλλά σπατάλησε την πρώτη καλή ευκαιρία με ένα άψυχο και άστοχο σουτ μετά από σέντρα του Γιαννούλη και κεφαλιά πάσα του Σβαμπ..

Στο 13΄ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του με τριπλή μεγάλη ευκαιρία όταν δυο διαδοχικά σουτ του Εμβιλά αποκρούστηκαν από Πασχαλάκη και κάθετο δοκάρι και το τρίτο σουτ του  Καμαρά έφυγε ελάχιστο άουτ.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του μετά το τέταρτο και στο 20΄απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις ευκαιρίες στο 28' όταν την κοντινή κεφαλιά του προωθημένου Ινγκασον έδιωξε υπέροχα ο Σα, σε φάουλ που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια. Στο 36΄ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ στην γωνία  της εστίας του Πασχαλάκη αλλά ο  τελευταίος  έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.


Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά στην επανάληψη όπου στο  50΄πήρε προβάδισμα.  Από σέντρα του Ζίφκοβιτς ο Ουάρντα κέρδισε την κεφαλιά από τον Μπα, ο Σα απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Ινγκασον έστειλε την  πάλα στα δίχτυά του Ολυμπιακού για να ανοίξει το σκορ. Το  γκολ αυτό έδωσε αέρα στον γηπεδούχο που πλησίασε σύντομα σε ένα δεύτερο γκολ όταν από φάουλ του Βιεϊρίνια ο Ισλανδός αμυντικός και πάλι, έστειλε κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Καλή ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ επίσης και στο 70' με δυνατό σουτ του Ουάρντα που έφυγε άουτ ενώ αμέσως από το ίδιο λεπτό ο Μάρτινς αντικατέστησε τον καταπονημέν ο Βαλμπουενά  με τον Χασάν δίνοντας όγκο στην επίθεση του. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός νμε τον Χασάν και στο 77' ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπά σε κόρνερ του Φορτούνη.

Ο Γκαρσία άργησε να ενισχύσει την άμυνα του μολονότι ήταν σαφές που ο Ολυμπιακός θα επιτίθονταν. Αντίστροφα έκανε επιθετική αλλαγή με την είσοδο του Τζόλη παίζοντας "όλα για όλα". Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων φαρμακερό σουτ του Τζόλη βρήκε την συμβολή των δοκών του Σα κι έτσι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ και τη  μεγάλη νίκη.
Ετσι η λήξη βρήκε τους δυο "αιώνιους αντιπάλους" ισόπαλους με 1-1 και με τον ΠΑΟΚ δυσαρεστημένο από το τελικό αποτέλεσμα αφού δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή και να καταρρίψει το φετινό αήττητο του αντιπάλου του.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Κίτρινες:
Κρμέντσικ, Πασχαλάκης, Ινγκασον, Ραφίνια,

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς,  Μουργκ (83΄Τζόλης), Κρμέντσικ (69' Σφιντέρσκι) .  

Ολυμπιακος (Πέδρο Μαρτίνς): Σα - Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Καμαρά - Βαλμπουενά (71΄Χασάν), Φορτούνης (82' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (60' Ραντζέλοβιτς) - Ελ Αραμπί  (83' Μασούρας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top