Θερμοπύλες- Σαλαμίνα 2020: Τα «χρυσά» παιδιά τίμησαν το επετειακό έτος

Έλαβαν μέρος στο Virtual Mαραθώνιο της Αθήνας

Μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τα χρυσά παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, έλαβαν μέρος στον Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας, τιμώντας το Επετειακό έτος Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020

Ολυμπιονίκες που δόξασαν την Ελλάδα και μας έκαναν περήφανους κρατούν ψηλά την γαλανόλευκη και στην γκρίζα εποχή της πανδημίας.

«Είμαστε στο πλευρό του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη για να τιμήσουμε τα δυόμιση χιλιάδες χρόνια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της Μάχης των Θερμοπυλών», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

«Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της Ανδρείας, της Αρετής και της Ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην κυπριακή τηλεόραση

«Είναι μάχες που θέλουν να μας διδάξουν αξίες όπως είναι η δημοκρατία, η  ελευθερία και ο πολιτισμός» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Χρυσά παιδιά του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Σοφία Μπεκατώρου, η Άννα Κορακάκη, η Νίκη Μπακογιάννη, ο Βασίλης Πολύμερος και ο Περικλής Ιακωβάκης που ανταμώνουν με τις χρυσές σελίδες ελληνικής ιστορίας. 

«Με μεγάλη χαρά συμμετέχω και εγώ στην προσπάθεια του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη να τιμήσουμε την επέτειο των δυόμιση χιλιάδων χρόνων από τη μάχη των θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας» τόνισε η χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να θυμηθούμε τους προγόνους μας, αυτούς που μας τιμήσανε αλλά και να τρέξουμε κι εμείς μέσα σ’ έναν χώρο αθλητικό» επεσήμανε η ασημένια Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη.

Τηρώντας στο ακέραιο το πρωτόκολλο ασφαλείας έστειλαν δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και βοήθειας. 

«Ο κόσμος του αθλητισμού και του πολιτισμού σ’ αυτή τη δύσκολη χρονικά περίοδο της πανδημίας για τη χώρα μας προσπαθούν να παραμείνουνε ζωντανοί», επεσήμανε ο Βασίλης Πολύμερος, ασημένιος Ολυμπιονίκης και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε:

«Να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή τη μάχη όλοι μαζί δυνατοί και κυρίως υγιείς».

Η πανδημία μπορεί φέτος να ματαίωσε τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ωστόσο η κάθε συμμετοχή στον Virtual αγώνα ήταν νίκη και μήνυμα ελπίδας.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top