Γκαρσία: Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη σε κάθε αγώνα

Πώς περνάει τις πρώτες του μέρες ως προπονητής

Πάμπλο Γκαρσία

Η συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν ήταν η πρώτη του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής του  ΠΑΟΚ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε ότι στόχος της ομάδα του δεν είναι άλλος από τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορά φιλοσοφίας που έχει ως τεχνικός με τον Αμπελ Φερέιρα.

Σε επικίνδυνη αποστολή με φευγάτο προπονητή ο ΠΑΟΚ
 

Αναλυτικά:

«Εμείς πρέπει να προσέχουμε πρώτα την ομάδα μας. Τώρα έχουμε κάποια πράγματα που δουλέψαμε και συζητήσαμε τις τελευταίες δύο ημέρες. Ξέρουμε τι αντίπαλο έχουμε, με ολλανδικό στυλ και καλούς παίκτες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να προσέξουμε πρώτα απ' όλα εμείς»

Για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα λόγω της βαθμολογικής θέσης του ΠΑΟΚ στον όμιλο

« Εμείς πρέπει να κοιτάζουμε πρώτα την ομάδα μας. Είδαμε κάποια πράγματα με τον Παναιτωλικό. Έχουμε βελτιωθεί σε κάποια πράγματα. Κάποιους παίκτες δεν τους γνωρίζω καλά, τους είδα την Κυριακή που έπαιξαν μπάλα. Δεν τους έβλεπα προηγουμένως καθημερινά. Δεν το λέω ως δικαιολογία. Θέλουμε τη νίκη. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και θέλουμε τη νίκη. Δεν κοιτάζω τη βαθμολογία. Κάθε παιχνίδι για εμένα είναι τελικός. Κι έτσι θα πάμε. Βήμα-βήμα».

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Για το πώς είναι οι πρώτες μέρες του ως προπονητής του ΠΑΟΚ

«Ήμουν πέντε χρόνια στην Ακαδημία. Δεν ήταν ότι δεν μου άρεσε, αλλά πλέον η βάρκα είναι μεγαλύτερη. Υπάρχουν απαιτήσεις. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε. Προσπαθώ η πίεση να είναι εποικοδομητική. Υπάρχει το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω απ' όλα είναι η ζωή. Είναι δύσκολη η περίοδος, αλλά πρέπει να είμαστε χαρούμενοι». 

Για τον αγώνα με την Αϊντχόφεν και αν θα κάνει αλλαγές

"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να παίξεις το ίδιο, όπως με τον Παναιτωλικό. Κάθε ομάδα έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Εμείς έχουμε μία βάση και πάνω σ' αυτή πορευόμαστε".

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να μεταφέρει τη δική του φιλοσοφία: "Ξέρω πως με τον άλλον προπονητή δούλεψαν διαφορετικά. Εμείς έχουμε άλλο πλάνο. Είδαμε κάποια πράγματα κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Το εύκολο είναι να πεις θέλω 1-2 χρόνια. Όμως, εγώ κοιτάζω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δουλεύω καθημερινά προκειμένου να βελτιώνεται η ομάδα. Το σημαντικό είναι πως βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με τους παίκτες και αυτό τους αρέσει. Όταν υπάρχει η εμπιστοσύνη από τους παίκτες, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα".

Για το πώς είδαν οι ποδοσφαιριστές την αλλαγή του συστήματος: "Έχουμε νέους παίκτες, αλλά και έμπειρους. Οι περισσότεροι έχουν παίξει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1. Έχουμε ποιότητα, αλλά θέλουμε να παίξουμε και μπάλα. Οι παίκτες θέλουν να είναι χαρούμενοι μέσα στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε ένταση στο παιχνίδι μας. Το 3-5-2 ήταν πιο αργό, είχε διαφορετικό τέμπο. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ταχύτητα. Εγώ δεν θέλω ότι ήταν άσχημα τα πράγματα με τον προηγούμενο προπονητή. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία".

Για το αν σκέφτεται να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα παίκτες από την Κ19 και αν έχει μιλήσει με τον νέο προπονητή, Στέλιο Μαλεζά

«Με τον Μαλεζά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και δουλεύουμε δίπλα-δίπλα στη Μεσημβρία. Εγώ βλέπω όλους τους παίκτες. Δεν υπάρχει ηλικία, δεν τη βλέπω. Θέλω να είμαι δίκαιος. Και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Αν αξίζει ένας μικρός θα παίξει, αν αξίζει ένας μεγάλος θα παίξει. Είναι εύκολο να βάλω έναν μικρό να παίξει, αλλά αν δεν τα πάει καλά; Τώρα παίζουμε χωρίς κόσμο και είναι διαφορετική η πίεση. Πρέπει να έχουμε το σωστό timing. Για εμένα, το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία».

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές δήλωσε:

«Κατά την άποψή μου όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και σημαντικά. Ειδικά σε αυτόν τον όμιλο. Εννοείται πως θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Έχουμε ένα νέο προπονητή, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και έχουμε μεγάλο κίνητρο γι' αυτόν τον αγώνα".

Για τον αν έχει μιλήσει με τον Γκαρσία και αν του έχει ζητήσει κάτι συγκεκριμένο

«Η αλήθεια πως μέχρι στιγμής δεν έχουμε μιλήσει αναλυτικά. Έχουμε κάνει μία γενική συζήτηση. Μου έχει ζητηθεί να βοηθήσω τους νεότερους παίκτες, επειδή είμαι πιο έμπειρος. Αυτό που θέλω πάντα είναι να παίζω, να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Είμαστε καλά, έχουμε νέο προπονητή και υπάρχουν όλοι οι παράγοντες για να έχουμε επιτυχίες»

Για τη δυσμενή παράδοση του ΠΑΟΚ: "Είχαμε μία παρόμοια συζήτηση με τον αδερφό μου χθες. Ο ΠΑΟΚ έχει μία δυσμενή παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, αλλά οι συνθήκες έχουν αλλάξει και μπορούμε αύριο να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη παράδοση με τις ολλανδικές ομάδες. Παρότι είμαι Ολλανδός, θέλω αύριο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ".

Για τις απουσίες της Αϊντχόφεν

«Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν ένας παίκτης μείνει εκτός ομάδας ή στον πάγκο, υπάρχει πάντα κάποιος άλλος που θα προσπαθήσει να αρπάξει την ευκαιρία απ' τα μαλλιά. Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς στη θέση τους. Δεν θεωρώ πως η Αϊντχόφεν θα είναι πιο αδύναμη επειδή θα έχει κάποιες ελλείψεις». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top