Μαρτίνς: «Φαβορί για την πρωτιά η Σίτι, τρεις ομάδες για τη δεύτερη θέση»

Τι είπε ο προπονητής λίγο πριν την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ

Πέδρο Μαρτίνς

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την αυριανή (21/10) αναμέτρηση με την Μαρσέιγ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, o Πέδρο Μαρτίνς χαρακτήρισε φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του τη Μάντσεστερ Σίτι και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η γαλλική ομάδα θα κονταροχτυπηθούν για την δεύτερη θέση.

Super League: Ξανά στη σέντρα με τρεις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική

-Πέρυσι την Τότεναμ, τώρα η Μαρσέιγ. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στον Ολυμπιακό και στη διοργάνωση;

"Πραγματικά η μεγάλη διαφορά είναι ότι το γήπεδο θα είναι άδειο. Τα πράγματα γίνονται έτσι διαφορετικά. Χωρίς πάθος και ενθουσιασμό ένα παιχνίδι δεν μπορεί να είναι ίδιο. Πέρυσι είχαμε στον όμιλο είχαμε δύο μεγάλες ομάδες (Μπάγερν - Τότεναμ) και περάσαμε ως τρίτοι στο Europa League. Φέτος υπάρχει μία μεγάλη ομάδα (η Σίτι) και άλλες τρεις που ισάξια θα διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση".

- Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα και τι πλεονέκτημα έχει που η Μαρσέιγ είχε χρόνο να κάνει κανονική προετοιμασία με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα στη Γαλλία τερματίστηκε νωρίς;

"Η Μαρσέιγ έχει κάνει προετοιμασία, εμείς όχι, αλλά σίγουρα είμαστε κι εμείς καλά προετοιμασμένοι. Αύριο θα δείτε δύο πολύ καλές ομάδες, ωραίο παιχνίδι, δύο ομάδες που παίζουν επιθετικά. Θα δείτε γκολ. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε με νίκη, παίζουμε στην έδρα μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να προκριθούμε".

- Είχατε αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ με τη Γκιμαράες και την είχατε νικήσει. Τότε αρκετοί παίκτες της Μαρσέιγ παίζουν και τώρα. Αυτό βοηθάει στη μελέτη του αντιπάλου; Επίσης βοηθάει ότι ο αντίπαλος προπονητής είναι Πορτογάλος;

"Έχουν περάσει τρία χρόνια, είναι άλλες ομάδες. Τότε ήταν ο Ρούντι Γκαρσία προπονητής. Υπάρχαν ίδιοι παίκτες (Μανταντά, Σακάι κ.α.), αλλά είναι διαφορετική ομάδα τώρα. Την έχουμε αναλύσει. Θα είναι πάντως διαφορετική ομάδα".

- Υπάρχουν τρεις Πορτογάλοι προπονητές στο γκρουπ. Πώς εξηγείται αυτή την επιτυχία των Πορτογάλων;

"Πρόκειται για πολύ καλούς προπονητές. Ο Αντρέ (Μπόας) ιδιαίτερα στην Πόρτο πέτυχε πολλά πράγματα, ο Σέρτζιο (Κονσεϊσάο) το ίδιο. Υπάρχει έντονος συναγωνισμνός και ανταγωνισμός με τους ξένους προπονητές. Έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί και δημιουργικοί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Έχουμε κάνει καλή δουλειά".

- Έχετε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τον Ματιέ Βαλμπουενά. Του δίνετε τα κλειδιά για να πάρει αυτός τη νίκη; Του δίνετε ελευθερία; Πώς τον χειρίζεστε;

"Ο Ματιέ είναι σπουδαίος παίκτης για την ομάδα μας. Στο πλαίσιο του πώς θα παίξουμε είναι πολύ σημαντικός. Είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε. Ξέρει τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, την έχει αφομοιώσει, έχει καταλάβει πώς θέλει να εμφανιστεί η ομάδα, είναι έτοιμος να βοηθήσει".

- Πόσο έτοιμοι είναι οι Πέπε, Βινάγκρε για να παίξουν;

"Θα τελειώσω την ανάλυση και την εκτίμηση της καατάστασής τους μετά την τελευταία προπόνηση. Ο Πέπε προπονείται και είναι σε θέση να βοηθήσει, έχει περισσότερτες πιθανότητες. Για τον Βινάγκρε έχουμε αμφιβολίες, θα τις λύσουμε μετά την τελευταία προπόνηση".

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top