Ολλανδία: Στα μαχαίρια Λίγκα, παίκτες και ομάδες για την επανέναρξη

Άλλοι θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και άλλοι να διακοπεί

Ολλανδικό ποδόσφαιρο- Louis van Gaal και Niko Kovac

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε προχθές  ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπου ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Phillipe Nover: Από τα νοκ άουτ στα ρινγκ, στη μάχη με τον κορωνοϊό

Παράλληλα, προχώρησε σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων, όπως είναι το κλείσιμο αθλητικών χώρων, αλλά και μη πραγματοποίηση προπονήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 28 Απριλίου, όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Όμως το Ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι διχασμένο. Από την μία αυτοί που θέλουν να συνεχιστεί και να τελειώσει το πρωτάθλημα και από την άλλη εκείνοι που ζητούν την οριστική διακοπή του.

Η διοργανώτρια αρχή δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το πρωτάθλημα ακόμα και το καλοκαίρι, όμως η αντίδραση αρκετών ομάδων στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν άμεση. Άγιαξ, Ντε Χαχ, Φορτούνα και Τσβόλε ζητούν να τελειώσει η χρονιά και να μην τεθεί σε ρίσκο η ζωή των ποδοσφαιριστών. Σε αυτό έχουν την συμπαράσταση των αθλητών. Το σωματείο των ποδοσφαιριστών στην Ολλανδία ζήτησε έγγραφες εγγυήσεις από το ινστιτούτο υγείας της χώρας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εάν ξεκινήσουν τις προπονήσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top