Πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση ο Ανδρέας Βαζαίος

Τερμάτισε μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν τον δεύτερο!

Ο Ανδρέας Βαζαίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ιστορία έγραψε ο Ανδρέας Βαζαίος στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας, ο οποίος με ρεκόρ Ευρώπης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, τον Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.79), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από το 2015 στην αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.

Στην επική κούρσα του στον τελικό ήταν τελευταίος μετά από το 50αρι της πεταλούδας, αλλά ήταν τρίτος μετά από το ύπτιο και κέρδισε το χρυσό στο ελεύθερο.

Ο Βαζαίος, με αυτό το μετάλλιο, ξεπερνά τον Γιάννη Δρυμωνάκο και γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας.

Αυτό είναι το δέκατο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της στη διοργάνωση, αλλά το πρώτο της χρυσό!

Πρόσθεσε στη συλλογή του το τέταρτο!

Τέσσερα μετάλλια μετρά, πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής, καθώς μετά το χάλκινο του 2015 στα 100μ. μικτή και τα ασημένια σε 200μ. μικτή και 200μ, πεταλούδα του 2017, κερδίζει και το χρυσό στη Γλασκόβη.

Φυσικά το ρεκόρ του είναι και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ποιος είναι ο νεός Έλληνας πρωταθλητής

Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι γεννημένος το 1994 στην Αθήνα, έχει δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και-εκτός από τα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά 25αρας-έχει και ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό 50αρας το 2016 στα 200μ μικτή.

Προπονητής του είναι ο Ανδρέας Νικολόπουλος. Τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει μόνιμα στις ΗΠΑ, όπου απασχολεί τον αμερικανικό τύπο με τις εξαιρετικές επιδόσεις του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top