Τριανταφύλλου: «Στον ύπνο μου βλέπω πως μπορώ να ξαναπερπατήσω»

Τι δήλωσε ο χρυσός παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας

Μία στιγμή έμελλε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του Πάνου Τριανταφύλλου, ο οποίος σε ηλικία μόλις 18 ετών έπαθε ένα ατύχημα το οποίο τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. 

Ήταν 21 Νοεμβρίου του 2004 όταν το αμάξι στο οποίο επέβαινε ο κορυφαίος αθλητής έπεσε σε γκρεμό.

«Την ώρα που σκάσαμε στον γκρεμό, εγώ πετάχτηκα ξαφνικά από το αυτοκίνητο. Ξύπνησα πρώτος εγώ. Ήμουν στην Εντατική στην ανάνηψη και με πλησιάζει μία κοπέλα λέγοντάς μου ωμά πως δε θα ξαναπερπατήσω ποτέ. Έβαλα τα κλάματα και σοκαρίστηκα», δήλωσε ο χρυσός σήμερα παραολυμπιονίκης ξιφασκίας, ο οποίος όμως δεν το έβαλε κάτω. 

Το 2019 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξήχθη στο Άμστερνταμ, ενώ συνολικά έχει πετύχει εννέα νίκες σε 10 αγώνες. Ο κορυφαίος αθλητής έχει πίστη στον Θεό και στον πνευματικό του, Πατέρα Δημήτριο, ο οποίος του έχει πει πως θα περπατήσει ξανά.

«Πολλές φορές βλέπω στον ύπνο μου πως περπατάω. Πως κάτι συμβαίνει και σηκώνομαι από το αναπηρικό αμαξίδιο. Τα βλέπω πολύ συχνά και με κάνουν πολύ χαρούμενο. Όταν έπαθα το τροχαίο, το 2004, μετά από ένα-δύο χρόνια έτυχε να μας πούνε γι’ αυτό το εκκλησάκι, στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων. Έτσι πρωτοπήγα με τη μητέρα μου. Ένιωθα απίστευτη ηρεμία», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο χρυσός παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top