«Ίδρωσαν τη φανέλα»: Ποιοι αθλητές θα βρεθούν στα έδρανα της βουλής

Νικητές και χαμένοι από τον χώρο του αθλητισμού

Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια μετά την επανεκλογή του 

Όπως στα γήπεδα, έτσι και στην πολιτική κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Πρώην αθλητές δοκίμασαν την τύχη τους στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και κάποιοι από αυτούς χαμογέλασαν στη γραμμή του τερματισμού. 

Στους νικητές  συμπεριλαμβάνονται οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» από ...εξωγηπεδικές μάχες Βασίλης Κικίλιας και  Άννα Καραμανλή, οι οποίοι εκλέγονται βουλευτές με τη ΝΔ, στην Α΄Αθηνών και το Νότιο Τομέα Αθηνών αντίστοιχα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι τόσο ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας όσο και η γνωστή αθλητικογράφος ανανέωσαν τις θητείες τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Σημαντική ημέρα η χθεσινή και για τη Σοφία Σακοράφα. Η πάλαι ποτέ κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ακοντισμό γυναικών εκλέγεται βουλευτής με το "ΜέΡΑ25" του Γιάνη Βαρουφάκη, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Στους ηττημένους ο Δημήτρης Παπανικολάου που δεν κατάφερε να εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία. 

Μάλιστα, ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον ψήφισαν με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για τους φίλους που με ρωτάτε από ενδιαφέρον επι προσωπικού. Όπως είχα πει σε προηγούμενο ποστ δε γίνεται σε 3 μήνες να χτίσεις αυτό που χρειάζεται χρόνια να χτιστεί και αποτελεί μαραθώνιο. Θα επαναλάβω ότι οι πρώτες χιλιάδες ψήφοι που πήρα έρχονται από την ελεύθερη κοινωνία, πολλοί εκ των οποίων ίσως να μην πήγαιναν καν να ψηφίσουν όπως (δυστυχώς) συμβαίνει με μεγάλο μέρος του πλυθησμού. Μόλις άρχισαμε αυτή την προσπάθεια και συνεχίζουμε . Το πολιτικό κομμάτι όμως δεν αφορά κάτι προσωπικό αφου απευθύνεται στις ζωές των ανθρώπων κι έτσι όπως είχα πει από την πρώτη μου δήλωση με τις όποιες δυνάμεις μου θα συνεχίσω να προσφέρω όσο μπορώ στην κοινωνία . Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες. Σας ευχαριστώ ολους για την στήριξη και τα μυνηματα. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο . Συνεχίζουμε .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim) στις

 

Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού επιστρέφει ο Τάκης Φύσσας. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ και έτσι επιστρέφει στα αθλητικά του καθήκοντα στους "πράσινους". 

Με το δικό του γλαφυρό τρόπο ξεπέρασε την απογοήτευση της μη εκλογής του στο Β2 Τομέα της Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ o Aντώνης Πανούτσος.

Ο γνωστός σχολιαστής του αθλητικού ραδιοφώνου προτίμησε τον αυτοσαρκασμό, γράφοντας «Αντώνη χάσαμε... » στον προσωπικό του λογιαρασμό στο Facebook. 

Εκτός της νέας Βουλής έμειναν, επίσης, οι δύο τελευταίοι υφυπουργοί Αθλητισμού της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Βασίλης Κοντονής.

Ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά στη Μεσσηνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ήττα γνώρισε και η παλιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top