Πάλεψε σκληρά αλλά δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς-Ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς

Με 2-0 σετ επικράτησε ο Σέρβος τενίστας

Δυναμικά και γεμάτος ενέργεια ξεκίνησε τη μάχη εναντίον του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς  στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε Μάστερς. 

O Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 3-6, 4-6 στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης.

Με 2-0 σετ επικράτησε ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος κατέκτησε τον 74ο τίτλο της καριέρας του. Eίναι το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και απεδείχθη ανίκητος παίρνοντας 1.000 βαθμούς στην κατάταξη, ενώ έγινε και πλουσιότερος κατά  1,2 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νικήσει στα ημιτελικά τον Ναδάλ, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο κορυφαίος τενίστας αν και μόνο 20 ετών έχει καταφέρει να νικήσει τον Ναδάλ και τον Φέντερερ. 

«Πρώτα από όλα θέλω συγχαρώ τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μας εμπνέεις με αυτά που κάνεις. Το άξιζες. Ήταν σπουδαία η απ;oδοσή σου. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και την οργανωτική επιτροπή. Συγχαίρω την ομάδα του Νόβακ. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου. Τον κόσμο που ήρθε. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για εσάς. Εκτιμάτε το τένις και είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε αυτό το περιβάλλον. Ξέρετε να βλέπετε τένις και δεν είναι εύκολο να βρεις κοινό να ξέρει τι βλέπει. Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου», είπε ο Τσιτσιπάς στον Τζόκοβιτς.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αποθέωσε τον Τσιτσιπά και μίλησε, μάλιστα, στα ελληνικά. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέφανο για τα ωραία του λόγια. Είσαι σίγουρα ο νέος σταρ του τένις με λαμπρό μέλλον. Είμαι μάρτυρας του μεγαλείου σου! Αυτό που θέλω να πω είναι για την προσωπικότητά σου και την οικογένειά σου. Σε ξέρω από πολύ μικρό. Ευχαριστώ φίλε!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top