Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: To πήρε ο ΠΑΟΚ – Έχασε η ΑΕΚ

Με 1-0 στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” κατάκτησε για 7η φορά τη συγκεκριμένη κούπα και έφτασε στο πρώτο του νταμπλ. 

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ το έβαλε ο Άκπομ στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Πέλκα. Έτσι, έφτασε στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, έχοντας κατακτήσει πριν μερικές εβδομάδες και το πρωτάθλημα.

Τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα δεν είχαν κάποια φάση, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους εντός αγωνιστικού χώρου, με την ΑΕΚ να έχει ια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η πρώτη σημαντική στιγμή δημιουργήθηκε στο 16', όταν ο Πόνσε αντί να σουτάρει με τη μια από σέντρα του Μπακασέτα, εντός περιοχής του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να κάνει κοντρόλ και ο Μάτος τον πρόλαβε. Στο 26' ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο και την κίτρινη από τον Οικονόμου, αλλά η εκτέλεση ήταν πολύ κακή ένα λεπτό αργότερα. Στο 28' οι παίκτες της Ένωσης δέχθηκαν και δεύτερη κάρτα, με την Λιβάγια να παίρνει σειρά, σε ένα επιθετικό φάουλ πάνω στον Βαρέλα.

Το παιχνίδι είχε πολύ κακό ρυθμό στο πρώτο ημίωρο και οι δύο αντίπαλοι έδειχναν πιο πολύ διάθεση να διασφαλίσουν πως δεν θα δεχθούν κάποιο γκολ, παρά ότι θα ψάξουν να το σημειώσουν. Στο 36' μια ατομική προσπάθεια του Ζαμπά έβγαλε σε καλό σημείο τον Άκπομ, εκείνος γύρισε το σώμα του, αλλά το σουτ που δοκίμασε βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάρκα. Στο 38' οι Θεσσαλονικείς είδαν και εκείνοι μια κίτρινη κάρτα, με τον Άκμπομ για φάουλ στη μεσαία γραμμή. Στη συνέχεια της φάσης ένα σουτ του Μπακασέτα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με την εκτέλεση του διεθνούς μεσοεπιθετικού να φέρνει την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε στο 39'. Στο 43' είδε κάρτα και ο Κρστίσιτς, όταν ανέκοψε μια υποσχόμενη αντεπίθεση του Μπίσεσβαρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top