Βέλγιο: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας

Τα κλάματα των Βραζιλιάνων

Χιλιάδες Βέλγοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να γιορτάσουν την πρόκριση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Οι πανηγυρισμοί για τη  νίκη επί της Βραζιλίας με 2-1 γιορτάστηκε δεόντως. Οι φίλοι των «Κόκκινων Διαβόλων» δεν μπορούσαν να πιστέψουν στη νίκη της ομάδας τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πανηγυρισμοί κράτησαν όλο το βράδυ με κορναρίσματα και καπνογόνα.

Τα κλάματα των Βραζιλιάνων

Στον αντίποδα, οι Βραζιλιάνοι αποκλείστηκαν για τέταρτη σερί διοργάνωση από ευρωπαϊκή ομάδα. Οι πιο ψύχραιμοι έκαναν σύγκριση της Γερμανίας με το Βέλγιο, επειδή έχουν τα ίδια χρώματα στη σημαία, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα.

Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής αφορά τον Νεϊμάρ, ο οποίος όχι μόνο δεν έπαιξε καλά, αλλά και πάλι εκβίαζε φάουλ πέφτοντας θεαματικά σε αρκετές περιπτώσεις, σε σημείο που έχει γίνει πια η απόλυτη αρνητική ατραξιόν του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Στο Καζάν η χρυσή βελγική γενιά κέρδισε τον κόσμο»

Με ενθουσιασμό, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, τα ΜΜΕ του Βελγίου τη μεγάλη νίκη (2-1)-πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» επί της Βραζιλίας, πέντε φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας, αποθεώνοντας την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες, δίνοντας το σύνθημα για την κορυφή του κόσμου.
 
  H Grenz- Echo, μοναδική γερμανόφωνη καθημερινή εφημερίδα στο Βέλγιο έγραψε: «Οι κόκκινοι διάβολοι τους στέλνουν όλους στπίτια τους για να ξεκουραστούν. Μια χρυσή γενιά αναδύεται. Είναι μία νίκη υπερηφάνειας μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Ντε Μπρόινε σκοραρει για μια ολόκληρη χώρα».

Η Het Laatste Nieuws, με ολλανδική γλώσσα και βάση τις Βρυξέλλες ανέφερε: «Τώρα όλοι τρελαίνονται! Οι κόκκινοι διάβολοι στέλνουν τον Νεϊμάρ και τη Βραζιλία πίσω στο σπίτι μετά από ένα επικό πάρτι. Και τώρα απέναντι στη Γαλλία στα ημιτελικά! »

 Η De Morgen, καθημερινή εφημερίδα στα φλαμανδικά, σημειώνει: «Μπορείτε να το κάνετε. Ο Μαρτίνες μπορεί να το κάνει. Ετοιμαστείτε για την ευκαιρία, φτάσετε στο μέγιστο και δείξετε την ευφυΐα σας αφού νικήσατε  την ισχυρότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο. Στο Καζάν, η χρυσή βελγική γενιά κέρδισε τον κόσμο».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top