Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πουλούσαμε πράγματα στον δρόμο για να ζήσουμε»

«Θέλω να χτίσω σχολεία στην Ελλάδα» είχε δηλώσει ο Greek Freak

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον Αντετοκούνμπο

Στα παιδικά του χρόνια είχε αναφερθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε παλιότερη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Time» το 2017.

«Μέχρι πριν πέντε χρόνια πουλούσαμε πράγματα στο δρόμο για να ζήσουμε. Βοηθούσα τους γονείς μου. Ήταν δύσκολα. Οι γονείς μου ήταν παράνομοι και ήταν δύσκολο ο πατέρας μου να εργαστεί, γιατί μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον συλλάβουν και να μας απελάσουν. Έτσι ήταν πιο εύκολο να δουλεύει η μητέρα μου. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα. Πουλούσαμε ρολόγια, γυαλιά, παιχνίδια, ρούχα… Είχε πλάκα. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο για να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές, θα το έκανα. Ήμασταν όλοι μαζί, ζούσαμε οικογενειακές στιγμές. Έτσι δεθήκαμε όλοι μαζί. Αυτό γινόταν μέχρι το 2012, μετά εστίασα στο μπάσκετ και το 2013 έγινα ντραφτ και το 2014 ακολούθησε ο αδερφός μου» είχε πει ο ηγέτης των «Ελαφιών» και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν μέρες που δεν πουλούσαμε τίποτα όλη τη μέρα και επιστρέφοντας στο σπίτι δεν είχαμε λεφτά. Αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε λεφτά, αλλά δεν είχαμε πολλούς φίλους. Οι γονείς μας δεν είχαν πολλούς φίλους γιατί ήταν παράνομοι. Θα μπορούσε κάποιος να τους καταγγείλει στις αρχές. Ακόμη και στο Μιλγουόκι οι γονείς μου δυσκολεύονταν να εμπιστευτούν κάποιον. Εμείς δεν είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες όπως άλλα παιδιά. Δεν είχα ελληνικό διαβατήριο μέχρι τα 18. Δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ό,τι θέλαμε γιατί δεν είχαμε τα χαρτιά. Ζούσαμε στο φόβο μήπως απελάσουν τους γονείς μας. Θα μπορούσα να ξυπνήσω μια μέρα και να είναι σε άλλη χώρα. Εμένα δεν μπορούσαν να με απελάσουν, γιατί δεν είχα διαβατήριο. Να με στείλουν πού; Πίσω στη Νιγηρία; Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έχω και πιστοποιητικό γέννησης. Ο φόβος να απελάσουν τους γονείς μου ήταν μεγάλος όσο μεγαλώναμε».

Όπως είχε τονίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο η οικογένειά του έπρεπε να δίνει κάθε μέρα μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει το φαγητό της ημέρας.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως είχε δηλώσει τότε στο περιοδικό δεν έχει μόνο μπασκετικούς στόχους.

«Όσο μεγαλώνω και ωριμάζω θέλω να ασχοληθώ και με άλλους σκοπούς. Ίσως να πάω στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική ή και στην Ελλάδα για να χτίσω σχολεία. Ένα πράγμα που είναι σίγουρο, είναι πως όταν φύγω από τη γη, θα έχω βοηθήσει ανθρώπους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top