Αναχώρησε για Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Παπανικολάου και Γιανγκ επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο

Αναχώρησε για Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Με στόχο την 14η νίκη σε 19 αγωνιστικές στη Euroleague και χωρίς απουσίες αναχώρησε για το Μιλάνο το μεσημέρι της Τρίτης (24/1) ο Ολυμπιακός. Παπανικολάου και Γιανγκ επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, αφού ήδη από την προπόνηση της Δευτέρας (23/1) επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς.

«Ομάδα ρυθμού η Αρμάνι» δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Ντομινίκ Ουότερς κάλεσε τους συμπαίκτες του να πιάσουν απόδοση ανάλογη με αυτή στον αγώνα απέναντι στην Μπασκόνια.

Λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος, η «ερυθρόλευκη» αποστολή έμαθε τους διαιτητές του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, τη Δευτέρα (30/1) για την Α1. Σχινάς, Πηλοΐδης και Ψαριανός θα διευθύνουν την 3η χρονικά «μητέρα των μαχών» μέσα στον Ιανουάριο.

Η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία της Euroleague (5-13), ενώ πριν το θετικό αποτέλεσμα επί της Γαλατασαράι στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα μετρούσε 10 σερί ήττες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Η Αρμάνι Μιλάνο προέρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας και σίγουρα έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, για εμένα, κατά τη γνώμη μου, αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είναι πάντα επικίνδυνη στο Μιλάνο, έχουν τρανζίσιον παιχνίδι, με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουμε σαφώς μια δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο, πρέπει να το ακολουθήσουμε και, όσο πιο πιστά το ακολουθήσουμε, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην επίτευξη του στόχου μας. Είναι ομάδα ρυθμού, ομάδα που τρέχει, που παίζει γρήγορα και στο μισό γήπεδο και, εάν βρουν ρυθμό επιθετικά, μπορούν να σκοράρουν εύκολα, κοντά στους 90 πόντους» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στους Ιταλούς; «Εμείς πρέπει να σταματήσουμε αυτό τους τον ρυθμό, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε φόρμα, είμαστε σε καλή ψυχολογία. Το ζητούμενο είναι να έχουμε συγκέντρωση και να κάνουμε αυτά που πρέπει, γιατί κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις πως είσαι σε φόρμα, μέσα στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα».

Μετά την Αρμάνι, ακολουθεί η Μπάμπεργκ, την Παρασκευή (27/1) στο ΣΕΦ... σε λιγότερο δηλαδή από 2 ημέρες. Πόσο σημαντική μπορεί να αποβεί αυτή η εβδομάδα βαθμολογικά για τον 2ο στη Euroleague Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή; «Δεν το ξέρω αυτό να το απαντήσω, είναι νωρίς να μιλήσουμε για βαθμολογικά πλασαρίσματα και ξεκαθάρισμα θέσεων και στόχων. Ένα μικρό ντεφορμάρισμα, δύο-τρία παιχνίδια να μην πάνε καλά για την οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να κοστίσει. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάζουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και μετά έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα» εξήγησε ο Σφαιρόπουλος.

Ο Ντομινίκ Ουότερς δήλωσε από την πλευρά του: «Μας αρέσει να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Μπασκόνια που ήταν και αυτοί ένα σύνολο που τους αρέσει να τρέχουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Πάντα η άμυνα είναι η αρχή μας, σε κάθε ματς. Σε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και μέσω της άμυνας να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Ποτέ δεν παίζουμε τέλεια, πάντα υπάρχει κάτι να διορθώσεις. Δεν θεωρώ πως παίξαμε τέλεια απέναντι στη Μπασκόνια, αλλά παίζουμε καλά τώρα θεωρώ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά εμένα, ακόμη προσαρμόζομαι και μαθαίνω. Ο κόουτς θέλει να είμαι επιθετικός και στις δύο μεριές του παρκέ, σίγουρα είμαι καλύτερος από ό,τι όταν ήρθα και κάνω ό,τι μπορώ για να γίνομαι καλύτερος και να κάνω και τους συμπαίκτες μου καλύτερους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top