Στιγμές συγκίνησης για τον Λ. Πετρούνια-Βραβεύτηκε στην πόλη του

Τιμήθηκε για το χρυσό μετάλλιο στη Γλασκώβη

Με αφορμή τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης που έγινε στις 4 Οκτωβρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσε μία εκδήλωση και βράβευσε διάφορους αθλητές.
κ,κικ.jpg
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος φέτος κατέκτησε στη Γλασκώβη το Χρυσό Μετάλλιο στους Κρίκους και τιμήθηκε για τη σημαντική αυτή διάκριση από το δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη και τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν.

Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» δήλωσε συγκινημένος για τη βράβευσή του από την πόλη που μεγάλωσε, η οποία προωθεί τα τελευταία χρόνια με τις δράσεις της τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ -συγχαίροντας το έργο του Πολιτιστικού Οργανισμού και του προέδρου του, Βαγγέλη Χατζατουριάν- ευχήθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Αγώνα να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η βράβευση του παλαίμαχου αθλητικογράφου και συγγραφέα βιβλίων αθλητικής ι��τορίας, Πέτρου Λινάρδου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ο κ. Λινάρδος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, του χαιρέτισε το εγχείρημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Νέας Σμύρνης για τη διοργάνωση του 1ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης, λέγοντας πως ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να επαναλαμβάνονται, τιμώντας την ιστορία και την παράδοση της πόλης μας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βράβευση των αθλητών και του προέδρου των Special Olympics, κ. Διονύσιου Κοδέλλα, καθώς και του μαθητή Γιώργου Γιαννάκη ο οποίος -στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι- χάρισε το μετάλλιό του σε έναν μαθητή με ειδικές ανάγκες που συμμετείχε στον Αγώνα Δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν επίσης οι πολυπληθέστερες συμμετοχές σχολείων που ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, η Σχολή Ξενοπούλου και το 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης. Οι μαθητές με τους διευθυντές τους παρέλαβαν με ενθουσιασμό τα τιμητικά κύπελλα που τους δόθηκαν, δίνοντας ραντεβού στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016. Ειδικό βραβείο δόθηκε και στον κ. Άρη Μισαηλίδη, πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου για τα 125 χρόνια προσφοράς του Πανιωνίου στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης βράβευσε επίσης συλλόγους και ομάδες με πολυπ��ηθείς συμμετοχές, όπως η Αρμενική, ο ΣΑΦΑΝΣ, η Νεότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Σμύρνης καθώς και η ομάδα της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, Marathon Team Greece. Ειδική βράβευση έγινε για την ομάδα των Εθελοντών που συνέβαλαν καταλυτικά με τη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του Αγώνα. Μαζί βραβεύθηκαν και οι ομάδες των Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού, του Συλλόγου Επαγγελματιών Μάλαξης και Εναλλακτικών Θεραπευτών και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ. Βραβεύθηκαν τέλος ο πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο διοικητής της Τροχαίας Καλλιθέας, Γιώργος Χαλκιαδάκης για τη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή του Αγώνα.

Πηγή:markos.tv
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top