Γείτονας Πιστόριους : «Ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν όταν σκότωσε τη Ρίβα»

ΔΕΙΤΕ τι λέει ο άνθρωπος που έφτασε ΠΡΩΤΟΣ στον τόπο του εγκλήματος

Γείτονας Πιστόριους : «Ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν όταν σκότωσε τη Ρίβα»

​Ξεκίνησε ξανά η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, δυο εβδομάδες μετά τη διακοπή της.

Ως μάρτυρας, κλήθηκε να καταθέσει ο Γιόχαν Στάντερ, γείτονας του 26χρονου Παραολυμπιονίκη, και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Γιόχαν, περιέγραψε στο δικαστήριο τις πρώτες στιγμές μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Ρίβα στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, λέγοντας πως ο Πιστόριους του τηλεφώνησε στις 03:18 συντετριμμένος:

«Πυροβόλησα την Ρίβα. Την πέρασα για διαρρήκτη. Σε παρακαλώ έλα γρήγορα» ήταν τα πρώτα λόγια που υποστηρίζει ο μάρτυρας ότι του είπε ο Παραολυμπιονίκης, και προσθέτει ότι «μπόρεσα να διακρίνω ότι η Ρίβα έφερε τραύμα στο κεφάλι. Εκείνος ήταν συντετριμμένος. Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο», καταλήγει ο Γιόχαν Στάντερ.

Όλη αυτή την ώρα, ο Όσκαρ Πιστόριους τον άκουγε προσεχτικά, με ένα στυλό στο χέρι, φρεσκοκουρεμένος και φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και γραβάτα ίδιου χρώματος.

Η κατηγορούσα αρχή πάντως, ακούγοντας τα παραπάνω προσπάθησε να τεκμηριώσει ότι ο παραολυμπιονίκης συμπεριφέρεται με παράτολμο τρόπο και υποστήριξε ότι ένας λογικός άνθρωπος θα ήλεγχε πριν πυροβολήσει έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top