Η Μελβούρνη δηλώνει «έτοιμη» να κάνει τους Ολυμπιακούς αντί του Ρίο

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης

Η Μελβούρνη δηλώνει «έτοιμη» να κάνει τους Ολυμπιακούς αντί του Ρίο

Η Μελβούρνη είναι έτοιμη να αναλάβει την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων ή του Μουντιάλ σε περίπτωση που οι πόλεις και οι χώρες στις οποίες έχουν ανατεθεί δεν είναι έτοιμες.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόιλ, που θέλει να τεθεί σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β», το οποίο θα προβλέπει ότι η Μελβούρνη, που διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις.

«Αν το Ρίο δεν είναι έτοιμο, η Μελβούρνη είναι. Μπορούμε να αναλάβουμε ακόμα και το Μουντιάλ που έχει ανατεθεί στο Κατάρ» είπε ο δήμαρχος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μελβούρνη δηλώνει «έτοιμη» να αναλάβει τους Ολυμπιακούς. Το είχε κάνει και το 2004 με την Αθήνα.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Ντόιλ στάθηκαν τα όσα είπε ο Αυστραλός αντιπροέδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς που χαρακτήρισε την προετοιμασία των Βραζιλιάνων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 ως τη χειρότερη, που έχει δει ποτέ του!

Ο ίδιος ανέφερε πως προβλήματα υπήρχαν και στην Αθήνα αλλά εκεί «σε συνεργασία με την Αθήνα και τον δήμο ξεπεράστηκαν. Στη Βραζιλία τρεις διαφορετικές αρχές έχουν αρμοδιότητες και δεν βρίσκουμε άκρη» είπε.

Ο 63χρονος παράγοντας μιλώντας σε ολυμπιακό φόρουμ της ΔΟΕ στη Μελβούρνη, αναφέρθηκε με τα χειρότερα λόγια για την πορεία των έργων στη Βραζιλία για τους αγώνες το καλοκαίρι του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρo.

«Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής και δεν έχω ξαναδεί τέτοια προχειρότητα. Είναι η χειρότερη πορεία προετοιμασίας έργων που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια της εμπειρίας μου στην Ολυμπιακή Επιτροπή» τόνισε σχετικά ο Αυστραλός «αθάνατος», διαψεύδοντας, όμως, ότι υπάρχουν σχέδια για να ανατεθεί σε άλλη πόλη η διοργάνωση των αγώνων:

«Δεν υπάρχει σκέψη για να ανατεθούν οι αγώνες σε άλλη πόλη, αλλά η οργανωτική επιτροπή του Ρίο πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά για να προλάβει τις ημερομηνίες ��αι να διεξαχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι αγώνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top