Ξεκινούν σήμερα οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας!

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Ξεκινούν σήμερα οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας!
Ανοίγει η αυλαία σήμερα το απόγευμα με την τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου, στο Σότσι της Ρωσίας .
Θα συμμετάσχουν αθλητές από 80 χώρες που θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.
Πρόκειται για τους πιο δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με το κόστος τους να ανέρχεται στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι πιο δαπανηροί κι από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνο και του Λονδίνου.
agwnes_2014_athensbars.jpg
Υπό το φόβο ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος, έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού, ενώ θα παρα��ολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
Στο Σότσι βρίσκεται από χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή έναρξης. Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας θα έχει σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
FE77F4DCC704E8FDBFCBBA3F0C012352-800x448.jpg
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει την «τεράστια πρόκληση» να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
«Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία μαζί τους για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο οι αθλητές μας, αλλά και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες θα έχουν ασφάλεια», είπε ο κ. Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC.
xeimerinoi-olumpiakoi-.jpg
Νωρίτερα, ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών, προκειμένου να αποφευχθεί η ενδεχόμενη προσπάθεια μεμονωμένων ατόμων να κρύψουν εκρηκτικά μέχρι και σε σωληνάρια οδοντόπαστας!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top