Φτάνει η "ώρα της κρίσης" για τη Βούλα Παπαχρήστου

Μέσα στις επόμενες μέρες η απολογία της

Φτάνει η "ώρα της κρίσης" για τη Βούλα Παπαχρήστου

Φτάνει η ώρα της κρίσης για τη Βούλα Παπαχρήστου, αφού τις επόμενες μέρες θα κινηθούν οι διαδικασίες από πλευράς ΕΦΙΠ για την υπόθεση της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το "ρατσιστικό" σχόλιο που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Με την συγκεκριμένη υπόθεσή ασχολείται πλέον η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ, η οποία θα κρίνει αν η υπόθεση θα μείνει στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ή αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.
Όσον αφορά στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η άλτρια, μέχρι πρόσφατα η ��οναδική ποινή που μπορούσε να επιβάλει η ΕΦΙΠ ήταν η στέρηση φιλάθλου ιδιότητος, κάτι που θα σήμαινε το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας, όμως ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και πρόεδρος της Επιτροπής διαμόρφωσε έναν κώδικα ποινών, που θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ για να εγκριθεί. Αυτός ο κώδικας προβλέπει και άλλες κυρώσεις, πιο «ελαφριές» όπως η δημόσια επίπληξη ή η επιβολή ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η Βούλα Παπαχρήστου θα μπει σε παρόμοια διαδικασία και για τον ΣΕΓΑΣ, ο οποίος αναμένεται να την καλέσει σε απολογία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top