Έλληνας αθλητής ��τους Ολυμπιακούς θέλει να αλλάξει χώρα!

Δήλωση – «βόμβα» από τον Τσακμάκη. Πώς σχολίασε η Ολυμπιακή Επιτροπή

Φανερά απογοητευμένος ο Χρήστος Τσακμάκης, μετά τον αποκλεισμό του από τα ημιτελικά του κανόε σλάλομ: «δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τα ελληνικά χρώματα», δήλωσε ο αθλητής και επικαλέστηκε την κακή οικονομική κατάσταση, προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 15ος στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με 105,22 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη κούρσα του τα πήγε πιο άσχημα, συγκεντρώνοντας 165,79 βαθμούς.

Αναγνωρίζοντας λάθη που έκανε στην κούρσα, ο Τσακμάκης αναφέρθηκε στο μέλλον του: «διαμένω κα προπονούμαι στο Άουσμπουργκ της Γερμανίας. Οικονομικά δεν υπάρχει στήριξη από την ομοσπονδία, που κι αυτή, όπως ξέρω, δεν έχ��ι χρήματα, ούτε κάποιο άλλο κίνητρο και προβληματίζομαι αν θα συνεχίσω ή όχι. Δεν ξέρω αν συνεχίσω με τα ελληνικά χρώματα ή θα επιλέξω αργότερα μία άλλη χώρα, με προοπτική να αγωνιστώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Σε μια τετραετία μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, με τις εγκαταστάσεις στη χώρα μας να μη λειτουργούν, ο Χρήστος Τσακμάκης είχε πολύ δύσκολο έργο. Με την πικρία του μετά από μία κακή εμφάνιση, είναι λογικό να σκέφτεται ότι οι δυσκολίες αυτές του στέρησαν τη διάκριση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Μάλιστα, ο κ. Καπράλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο αθλητής μας θα το ξανασκεφτεί πριν πάρει την απόφασή του: «νομίζω ότι θα το ξανασκεφτεί ψύχραιμα, νομίζω ότι αισθάνεται Ελληνας, έχει δει ότι δοξάστηκε στην Ελλάδα από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς και ελπίζω να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να τον έχουμε και στη συνέχεια. Ελπίζω και ο Τσακμάκης και όλος ο ελληνικός αθλητισμός να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top