Ενισχυμένος ο Παναθηναϊκός

Εξελίξεις στα μεταγραφικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ενισχυμένος ο Παναθηναϊκός
Δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα ο Παναθηναϊκός. Τόσο αγωνιστικά, όπου επίκειται περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, όσο και οικονομικά. Στην παρούσα φάση το δεύτερο σκέλος ίσως είναι και το πιο σημαντικό, καθώς πρόκειται για τη σωτηρία της ίδιας της ομάδας.

Χθες, στην πρώτη μέρα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», που ήταν… μισή μιας και άρχισε τις εγγραφές στις 13:00, είχε συγκεντρωθεί ως τα μεσάνυχτα ποσό 1.170.000 ευρώ από περίπου 400 μέλη (ένα μεγάλο μέρος του συγκεντρωθέντος ποσού αντιστοιχεί στην ομάδα Αλαφούζου). Το ποσό αυτό θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού συν τοις άλλοις την Πέμπτη ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες και υπολογίζει πως θα ενισχυθούν τα ταμεία με περίπου 500.000 ευρώ επιπλέον. Μεταξύ των υποστηρικτών της προσπάθειας είναι και ο Νικόλας Πατέρας, που δεν θα ενεργοποιηθεί μεν ξανά κόντρα στη σχετική φημολογία, αλλά θα στηρίξει υλικά και ηθικά τη νέα προσπάθεια. Στόχος είναι μέσα στον Ιούλιο να συγκεντρωθούν 10-12 εκατ. ευρώ.

Δύο συν δύο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Τυπική διαδικασία είναι η απόκτηση του Ιμπραΐμ Σισοκό με τη μορφή δανεισμού από τη Βόλφσμπουργκ και οψιόν αγοράς του Ιβοριανού ακραίου επιθετικού από τη γερμανική ομάδα, ενώ δεδομένη είναι και η προσθήκη του Αντρέ Πίντο. Ο Πορτογάλος αμυντικός θα αποκτηθεί πιθανότατα με μεταγραφή από την Πόρτο κι όχι δανεικός. Πέραν των δύο αυτών παικτών, οι «πράσινοι» είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο ξένους μεσοεπιθετικούς νεαρής ηλικίας, με στόχο να ολοκληρώσει μέχρι την Παρασκευή τη μία από τις δύο μεταγραφές.

Αισιοδοξία για Κουίνσι

Στο μεταξύ, ελπίδες υπάρχουν πλέον για την παραμονή του Κουίνσι. Η Αλ Σαντ φέρεται να υποχώρησε από την απαίτηση να εισπράξει 250.000 ευρώ για νέο δανεισμό του Γκανέζου μεσοεπιθετικού, ωστόσο επιμένει να μην καλύπτει μέρος του συμβολαίου του, όπως έκανε πέρυσι. Εφόσον ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεχτεί να μειώσει τις απαιτήσεις του από τις 700.000 ευρώ, οι «πράσινοι» θα συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής του. Άλλωστε αποτελεί επιθυμία του Ζεσουάλδο Φερέιρα να συνεχίσει.

Τελειώνει η αναμονή

Σε ό,τι αφορά στο υπάρχον δυναμικό, μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει, πιθανότατα θετικά, το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος θα δεχτεί μικρή μείωση. Μέχρι την Κυριακή θα απαντήσει, όπως όλα δείχνουν καταφατικά, ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ σήμερα θα γίνει το ραντεβού για την ανανέωση του Αντώνη Πετρόπουλου μέχρι το 2015 και ως αύριο με τον μάνατζερ του Κώστα Κατσουράνη για να ξεκαθαρίσει και η δική του περίπτωση. Ο Νίκος Σπυρόπουλος ζήτησε διορία μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσει στην πρόταση για τριετές συμβόλαιο με 200.000 ευρώ το χρόνο κι αν δεν βρει κάτι καλύτερο στο εξωτερικό, θα παραμείνει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top