ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός

Σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε βραβευθεί από το υπουργείο Παιδείας για πορτραίτο του Κολοκοτρώνη

ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, ο διακεκριμένος Ηρακλειώτης ζωγράφος, Μπότης Θαλασσινός, σε ηλικία 91 ετών. 

Ο Μπότης Θαλασσινός σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε βραβευθεί από το υπουργείο Παιδείας για πορτραίτο του Κολοκοτρώνη, που ζωγράφισε στο σχολείο. Η διάκρισή του αυτή στάθηκε η αφορμή να ασχοληθεί από τα εφηβικά του χρόνια με την αγιογραφία, την αγγειοπλαστική, τη ζωγραφική, αλλά και άλλες τέχνες. Ξεκίνησε ως αγιογράφος από πολύ μικρός. Το 1956 έφυγε και σπούδασε στη Βραζιλία, στο Sao Paolo, πεντέμισι χρόνια, στη σχολή καλών τεχνών Associacao Paulista De Belas Artes.

Σε ηλικία 42 ετών πήγε στις ΗΠΑ. Έργα του παρουσιάστηκαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Καλιφόρνια και σε περίπου 40 εκθέσεις στην Ελλάδα. Υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα του και σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, πρόβαλλε την Ελλάδα και ιδιαιτέρως την Κρήτη, σε ένα πλήθος εκθέσεων που παρουσίασε σε όλον τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος καλλιτέχνης μετέφερε το εργαστήριό του από την Αθήνα στο Ηράκλειο. Η αγάπη του προς τη γενέτειρά του, Τύλισο, τον ώθησε στην απόφαση να δωρίσει μια σημαντική συλλογή έργων του στον δήμο Μαλεβιζίου, με στόχο τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης.

Ο δήμος Μαλεβιζίου αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη τη δωρεά και προχώρησε στην υλοποίηση του υψηλού αυτού στόχου, δημιουργώντας στην Τύλισο μια πρότυπη, για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας, πινακοθήκη, στην οποία έδωσε το όνομα «Μπότης Θαλασσινός». 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στη γενέτειρά του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top