Κουμουτσάκος: Το επεισόδιο της σύλληψης δείχνει έλλειμμα λειτουργίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Έκανε 5 ημέρες για να έχει σαφή εικόνα το Υπουργείο υποστηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

Κουμουτσάκος: Το επεισόδιο δείχνει έλλειμμα λειτουργίας

«Μετά την επίσκεψη Ερντογάν δεν λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας. Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση ότι η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε και δηλητηρίασε τις διμερείς σχέσεις» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Βουλής για τα ελληνοτουρκικά.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επεσήμανε πως «δείχνει ένα έλλειμμα λειτουργίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, το γεγονός ότι πέρασαν 5 ημέρες μέχρι να πάρει μια καθαρή θέση ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας».

«Σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε ότι είχαν μπει λίγο στο τουρκικό έδαφος και αφού ήταν σε ένα διάδρομο για αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης. Είχαν προηγηθεί δύο ανακοινώσεις, και του ΓΕΣ αλλά και του κ. Κουβέλη, που χρησιμοποιούσαν τον όρο ότι “φέρεται” να έχει γίνει αυτό. Αν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ συλλαμβάνονται δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην ελληνική μεθόριο, χρειάζεται 5 μέρες για να έχει μια εικόνα για το τι έγινε, είναι αντιληπτό ότι υπάρχει μείζον ζήτημα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Θεωρώ ότι αρχίζει πλέον να αποκτά σταθερό χαρακτήρα η πολιτική ομηρίας που ακολουθεί η Τουρκία. Αυτό συνέβη με τους Γερμανούς, συνέβη με τις ΗΠΑ, συνέβη με τους Ολλανδούς. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει μια μεταλλασσόμενη πρακτική ομηρίας που γίνεται εργαλείο εξωτερικής πολιτικής» είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ δεν θεωρεί ότι αυτή η συνεδρίαση ήταν η απάντηση στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις τελευταίες εξελίξεις, προσθέτοντας πάντως ότι ο κ. Κοτζιάς έχει προσφερθεί να κάνει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top