Θρίλερ με Novartis: Ψάχνει για offshore η Δικαιοσύνη – Αίτημα σε Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες από Αβραμόπουλο

Το Μαξίμου ακόμη ψάχνει τρόπο να διαχειριστεί την υπόθεση

Θρίλερ με Novartis: Ψάχνει για offshore η Δικαιοσύνη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Novartis που έχει βάλει φωτιά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Την ώρα που η Εισαγγελία Διαφθοράς φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να αναζητά εξωχώριες εταιρείες (offshore) και περιουσιακά στοιχεία εμπλεκομένων στην υπόθεση, η κυβέρνηση μοιάζει να αναζητά ακόμη φόρμουλα διαχείρισης του θέματος.

Οι αρχικοί υψηλοί τόνοι περί «ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική ζωή της χώρας», έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο ήπιες δηλώσεις, όπως αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, που είπε ότι δεν θέλει να την αποκαλέσει ακόμη «σκάνδαλο» την υπόθεση.

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να ενημερωθεί και να λάβει αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία πιθανόν να στείλει τη δικογραφία πίσω στη Δικαιοσύνη για να βρεθούν στοιχεία για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», κατηγορία που δεν παραγράφεται.

Διαβάστε ακόμη: Βόμβα από Καμμένο για Novartis: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη χρηματισμού

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος είπε ευθέως πως από τις καταθέσεις στη δικογραφία «δεν προκύπτει με στοιχεία κανένας χρηματισμός πολιτικών προσώπων».

Αίτημα σε Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες από Αβραμόπουλο

«Οι μαρτυρίες βασίζονται σε αόριστες φήμες, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Διαβάστε ακόμη: Μάρτυρες: Πώς στήθηκαν τα «πλυντήρια» της Novartis με πολιτικούς!

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης έκανε πάλι λόγο για σκευωρία και για «θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα».

«Θα καταθέσω άμεσα αίτημα στον Άρειο Πάγο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Οι μαρτυρίες βασίζονται σε αόριστες φήμες, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο» πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top